Η απάντηση του Γρηγόρη Λέων στην Πισπιρίγκου: «Επιλογή μου να υπερασπιστώ την επιστήμη μου και την αλήθεια»

Με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων απάντησε στην επίθεση που δέχθηκε από την Ρούλα Πισπιρίγκου.

Να θυμίσουμε ότι η Ρούλα Πισπρίγκου με ανακοίνωση της εξαπέλυσε βολές κατά του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων αλλά και της παιδοψυχολόγου. Η 33χρονη, που είναι προφυλακισμένη στον Κορυδαλλό καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, χαρακτηρίζει “ανεύθυνο” τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων και τον κατηγορεί ότι “κερδίζει τηλεοπτική προβολή και δημοσιότητα πάνω από τους τάφους των τριών αγαπημένων μας παιδιών”.

Ο Γρηγόρης Λέων απάντησε αναφέροντας: «Διάβασα το δελτίο Τύπου της οικογένειας Πισπιρίγκου και φυσικά κατανοώ την προσπάθεια να καταλογιστούν ευθύνες σε οποιονδήποτε άλλο εκτός από εκείνη.

Το πώς επιλέγει κανείς να υπερασπιστεί τον εαυτό του είναι προσωπική του επιλογή. Δική μου επιλογή από την αρχή ήταν να υπερασπιστώ την επιστήμη μου και την αλήθεια και αυτό συνεχίζω να κάνω. Όλα τα επιστημονικά δεδομένα άλλωστε δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δική τους πλευρά και πάνω σε αυτά τα στοιχεία θεμελιώθηκαν οι απόψεις μου όπως και όλων των άλλων ιατροδικαστών που τοποθετήθηκαν δημόσια.

Κατά τα άλλα οι χαρακτηρισμοί και οι διαψεύσεις δεν ενδιαφέρουν κανέναν, ούτε το δικαστήριο, ούτε την κοινή γνώμη, επομένως δεν θα ασχοληθώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ