Η ανακοίνωση της ΕΡΤ για την απάτη στα social media σε βάρος τεσσάρων δημοσιογράφων

Για απάτη στα social media σε βάρος των δημοσιογράφων – παρουσιαστριών Χριστίνας Βίδου, Αντριάνας Παρασκευοπούλου, Σμαράγδας Αγορογιάννη και Νάνσυ Ζαμπέτογλου ενημέρωσε σήμερα (26/01) το κοινό η ΕΡΤ.

Η ΕΡΤ εξέδωσε διαφορετικές ανακοινώσεις για καθεμιά απ’ τις παραπάνω δημοσιογράφους στις οποίες αναφέρει πως το τελευταίο χρονικό διάστημα διακινήθηκε και διακινείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο αγνώστων, το οποίο χρησιμοποιεί παράνομα τόσο το λογότυπο της ΕΡΤ Α.Ε. όσο και την εικόνα και τη φωνή καθεμιάς απ’ τις τέσσερις δημοσιογράφους, με περιεχόμενο εντελώς άσχετο με τους σκοπούς, τον χαρακτήρα και το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Η ΕΡΤ επισημαίνει ότι τα βίντεο έχουν τροποποιηθεί ψηφιακά, πιθανώς με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, για μη νόμιμη εκμετάλλευσή τους σε διαφημιστικούς ή και άλλους σκοπούς και εφιστά την προσοχή των τηλεθεατών και των χρηστών μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι συνιστούν προϊόντα διαδικτυακής απάτης και ουδεμία σχέση έχουν με οποιαδήποτε εκπομπή και συνεργάτη της ΕΡΤ Α.Ε.

Τέλος, η ΕΡΤ Α.Ε. δηλώνει ότι «επιφυλάσσεται για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματός της για την άρση και οριστική παύση της διαδικτυακής απάτης».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ