Η αδημοσίευτη συνέντευξη του Μπάρκουλη: “Στην κατοχή είχα φάει και γάτα”

Μετά τον θάνατο του Ανδρέα Μπάρκουλη, μια συνέντευξή του αδημοσίευτη είδε το φως της δημοσιότητας.

Ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας την είχε κάνει αυτή την συνέντευξη στον ηθοποιό το 1997, όταν ήταν παντρεμένος με την Έφη Αναστασίου.

Ο Ανδρέας Μπάρκουλης σε αυτή την συνέντευξη είχε «ανοίξει» την ψυχή του και του είχε μιλήσει για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια. Μέρος της συνέντευξης δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Freddo.

Ο ζεν πρεμιέ του ελληνικού κινηματογράφου είχε εξομολογηθεί: «Είμαι γεννημένος στις 4 Αυγούστου 1936, την ημέρα που έγινε δικτάτορας ο Μεταξάς. Ο μπαμπάς μου ήταν σπουδαίος δάσκαλος που σκίστηκε για να μας θρέψει. Θυμάμαι, τότε πηγαίναμε στο χωριό και παίρναμε χόρτα για να φάμε. Πού κρέας! Ο μπαμπάς μου είχε δώσει και γάτα να φάω στην Κατοχή. Και σκύλο. Μέναμε τότε Πραξιτέλους και Ναυάρχου Καραολή Δημητρίου. Δύσκολα χρόνια. Πολλή πεινά, σου λέω.

Θα γινόμουν καλός μαθητής. Όμως δεν πήγα πανεπιστήμιο. Δεν υπήρχαν λεφτά. Μια συνταξούλα της μάνας μου, του Δημοσίου, πήγαινα και έπαιρνα κάθε δεκαπενθήμερο. Έχω κλάψει και άλλες φορές, μέσα από τη σιωπή μου πενθώ για όσα βιώνω. Είναι δύσκολη η σιωπή. Λεν μου παίρνεις κουβέντα όταν θέλω. Υπήρχαν φορές που μαζί με την Έφη (τη δεύτερη σύζυγο του) δεν είχαμε ούτε ψωμί να φάμε. Έζησα πίκρες, οι οποίες με έψησαν. Με έκαναν ακόμα πιο δυνατό για να αντέξω».

Πηγή: Freddo

 

Διαβάστε επίσης:

Ο Τρύφων Καρατζάς αποκαλύπτει για τον Ανδρέα Μπάρκουλη

Η αποκάλυψη της Φόνσου για τον Μπάρκουλη

Αυτή είναι η άγνωστη κόρη του Μπάρκουλη- Τι λέει μετά το θάνατό του

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ