Hellenic Train: Η επίσημη ανακοίνωση για το περιστατικό στην Λάρισα

Ανακοίνωση για τα δημοσιεύματα στο Διαδίκτυο που εμφάνιζαν να αποφεύγεται παρά λίγο σύγκρουση τρένων στην Λάρισα εξέδωσε απόψε η Hellenic Train. H εταιρία δηλώνει ότι τα δημοσιεύματα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, καθώς και ότι  επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμο δικαίωμά της, εξηγώντας ότι τα τρένα ήταν άδεια και ότι επιχειρήθηκε σύζευξη, η οποία εκλήφθηκε ως επικείμενη σύγκρουση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Hellenic Train αναφέρει:

«Η Hellenic Train, ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι δημοσίευμα στο larissanet.gr της Λάρισας, σε σχέση με σημερινή κίνηση επιβατικών αμαξοστοιχιών ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Η αμαξοστοιχία 11599, έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες προκειμένου να γίνει διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, ώστε να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από την Λάρισα στην Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά η αμαξοστοιχία DZR 460.103-203 αναχώρησε για τη Θεσσαλονίκη

Η σύζευξη αμαξοστοιχιών αποτελεί πάγια επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτηθεί. Οποιαδήποτε απόπειρα σύνδεσης αυτής της τυπικής επιχειρησιακής λειτουργίας με σενάρια διακινδύνευσης της ασφάλειας των επιβατών είναι παντελώς αβάσιμη.

Η Hellenic Train επιφυλάσσεται παντός νόμιμού δικαιώματος της και έχει ήδη ενημερώσει το Μέσο προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια του ρεπορτάζ που παραθέτει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ