Υπάλληλος βενζινάδικου σκηνοθέτησε ληστεία για να φύγει πιο νωρίς από τη δουλειά

Ένας υπάλληλος βενζινάδικου στην Tulsa κατηγορείται ότι σκηνοθέτησε μια ληστεία επειδή ένιωθε κουρασμένος και χρειαζόταν μια δικαιολογία για να σχολάσει νωρίς από τη δουλειά του.

Στις 5 Ιουνίου, ο Isaias Jones τηλεφώνησε στο αστυνομικό τμήμα της Tulsa και ανέφερε ότι ένας μασκοφόρος άνδρας μπήκε στο κατάστημα του βενζινάδικου στο οποίο εργαζόταν, έβγαλε ένα όπλο και απείλησε να τον πυροβολήσει αν δεν του έδινε όλα τα χρήματα στο ταμείο. Ο Τζόουνς φέρεται να συμμορφώθηκε και ο μασκοφόρος ληστής έφυγε βιαστικά. Οι κάμερες παρακολούθησης επιβεβαίωσαν την εκδοχή του υπαλλήλου για τα γεγονότα, αλλά το υλικό βοήθησε επίσης την αστυνομία να αναγνωρίσει τον ληστή, και όταν κατάφερε να τον συλλάβει, έμαθε ότι υπήρχαν περισσότερα σε αυτή την υπόθεση από όσα πίστευε αρχικά.

Στις 8 Ιουνίου, η αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τον ληστή, έναν άνδρα που αργότερα αναγνωρίστηκε ως Στίβεν Τζόουνς. Δεν είχε καμία σχέση με τον υπάλληλο, τον Ισαάια Τζόουνς, αλλά είπε στους ερευνητές ότι δεν ήταν αυτός που σχεδίασε τη ληστεία. Μια γυναίκα με το όνομα Alyia Locke, η οποία αποδείχθηκε ότι ήταν κοινή φίλη των δύο ανδρών που εμπλέκονται στην υπόθεση, είχε ζητήσει από τον Steven να ληστέψει το κατάστημα, επειδή ο Isaias, ο υπάλληλος, αισθανόταν κουρασμένος και ήθελε να φύγει νωρίς.

Η Locke συνελήφθη για εκκρεμές ένταλμα και επιβεβαίωσε την εκδοχή του ληστή, προσκομίζοντας μάλιστα ως απόδειξη μηνύματα μεταξύ της ίδιας και των δύο ανδρών. Ο νεαρός υπάλληλος συνελήφθη επίσης και κατέληξε να επιβεβαιώσει ότι όντως είχε ζητήσει από την Alyia Locke να βρει κάποιον για να ληστέψει το βενζινάδικο, επειδή ήταν κουρασμένος και χρειαζόταν μια δικαιολογία για να φύγει νωρίς.

Ο Isaias Jones κατηγορείται επί του παρόντος για υπεξαίρεση και συνωμοσία για τη διάπραξη κακουργήματος, ενώ ο Steven Jones κατηγορείται για συνωμοσία για τη διάπραξη υπεξαίρεσης και κατοχή πυροβόλου όπλου. Και οι δύο άνδρες αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση, ενώ η Locke παραμένει στη φυλακή της κομητείας Tulsa και ενδέχεται να αντιμετωπίσει κατηγορίες για υπεξαίρεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ