Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Ο φρουρός είχε ζητήσει να μην βγαίνει σε υπηρεσίες εκτός τμήματος

Όλο και περισσότερες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα πρόσωπα που είχαν υπηρεσία στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων, την νύχτα που η 28χρονη Κυριακή έπεσε νεκρή από τις πολλαπλές μαχαιριές που δέχθηκε από τον πρώην σύντροφό της, ακριβώς έξω από το αστυνομικό τμήμα.

Συγκεκριμένα, ο φρουρός του τμήματος, την προηγούμενη ημέρα είχε ζητήσει από τον διοικητή να μην βγαίνει σε υπηρεσίες εκτός τμήματος. Το μοιραίο βράδυ της δολοφονίας, ήταν η πρώτη του σταθερή υπηρεσία ως φρουρός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Η επόπτρια, ήταν δύο χρόνια υποδιοικήτρια στο τμήμα των Αγ. Αναργύρων, σε λίγο καιρό θα έβγαινε σε σύνταξη. Οι επόπτες αναλαμβάνουν βάρδια από το τμήμα που ανήκουν. Το βράδυ της δολοφονίας, η επόπτρια μόλις είχε φτάσει στο τμήμα για να αναλάβει. Θα έπαιρνε το δρομολόγιο της επιθεώρησης και θα έφευγε με την οδηγό της, η οποία ήταν και εκείνη παρούσα στο τμήμα.

Η αξιωματικός υπηρεσίας, μόλις τελείωσε τη σχολή τοποθετήθηκε στο ΑΤ. Αγ. Αναργύρων. Ήταν ήδη δύο χρόνια εκεί, σε διάφορες θέσεις, όπως μέτρα τάξης σε γήπεδα και φρουρός στο τμήμα, όπου χρειαζόταν. Το βράδυ της δολοφονίας είχε τοποθετηθεί ως αξιωματικός υπηρεσίας, γιατί συνηθίζεται, όταν επόπτης είναι από το ίδιο τμήμα να μπαίνει νεαρός αξιωματικός υπηρεσίας, καθώς, στην ουσία είναι βάρδια και ο προϊστάμενός του, επομένως, ό,τι συμβεί, να διευθετηθεί από τον επόπτη.

Η οδηγός της επόπτριας, είναι έμπειρη αστυνομικός που επίσης έκανε υπηρεσίες και σε άλλες θέσεις. Εκείνο το βράδυ ήταν παρούσα όταν πήγε στο τμήμα η Κυριακή.

Ο διοικητής του τμήματος, είχε τοποθετηθεί στο ΑΤ. Αγ. Αναργύρων 10 ημέρες πριν από τη δολοφονία της Κυριακής.

«Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου, το νινάκι μου περιμένει δικαίωση»

Συγκλονίζει η μητέρα της Κυριακής Γρίβα, της 28χρονης που έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, όπου είχε σπεύσει για να ζητήσει βοήθεια και προστασία.

«Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου» λέει η μητέρα της Κυριακής στην εκπομπή «Το Πρωινό» στον ΑΝΤ1, σημειώνοντας ότι η κόρη της περιμένει δικαίωση.

«Θέλω να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν όλοι όσοι ευθύνονται, ώστε να αναπαυθεί η ψυχή του παιδιού μου. Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την αμέριστη συμπαράσταση και τους παρακαλώ να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη της Κυριακής μου», τονίζει η μητέρα της 28χρονης.

«Εύχομαι καμία άλλη μάνα στον κόσμο να μην περάσει αυτό που περνώ εγώ. Έχει ξεριζωθεί η ψυχή μου. Δεν θα ησυχάσω ούτε εγώ, ούτε η ψυχή της κόρης μου. Το νινάκι μου περιμένει δικαίωση», πρόσθεσε η μητέρα της 28χρονης.

Η δήλωση της μητέρας της Κυριακής έρχεται μόλις λίγα 24ώρα μετά την δημοσιοποίηση από τον ΑΝΤ1 ενός νέου βίντεο ντοκουμέντο, στο οποίο φαίνεται η στιγμή της γυναικοκτονίας μπροστά στη φρουρά του Αστυνομικού Τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος γυναικοκτόνος νοσηλεύεται σε ειδικό χώρο στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που διέπραξε. Στα πρώτα λόγια του στους γιατρούς, επέμεινε στους ισχυρισμούς του ότι δεν θυμάται την στιγμή που επιτέθηκε με μαχαίρι στην πρώην σύντροφό του, μαχαιρώνοντάς την μέχρι θανάτου. «Δεν θυμάμαι την στιγμή της επίθεσης» φέρεται να είπε και πρόσθεσε προκλητικά ότι «εγώ πάντως την Κυριακή την αγαπώ».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ