Γρηγόρης Λέων για Πάτρα: Η εκτίμηση για το στοιχείο που θα είναι “σύντομα παρελθόν” – “Κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια”

“Εγώ έχω την συνείδησή μου καθαρή και κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια”, διαμήνυσε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων για την υπόθεση θρίλερ με τους θανάτους των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα. Ο Γρηγόρης Λέων αναφέρθηκε εκ νέου στους θανάτους των τριών κοριτσιών, που συγκλονίζουν την κοινή γνώμη, εξέφρασε την εκτίμησή του ότι “σύντομα θα έχουμε εξελίξεις” και υπογράμμισε ότι παρόλο που πρόκειται για μία δυσεπίλυτη υπόθεση, “στην ιατροδικαστική, με σωστή μελέτη, όλα απαντώνται”.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας και στην εκπομπή του Κωνσταντίνου Φλαμή, ο Γρηγόρης Λέων εξέφρασε την εκτίμησή του ότι η αιτία θανάτου στο πρώτο παιδί, “σύντομα θα αποτελεί παρελθόν από την έκθεση”. Είπε συγκεκριμένα, ότι έμπειροι ιατροδικαστές κλήθηκαν ουσιαστικά να επαναξιολογήσουν την πρώτη αιτία θανάτου, “μία πρώτη αιτία που ουσιαστικά νομίζω πλέον -σύντομα θα αποτελεί παρελθόν από την συγκεκριμένη έκθεση”, όπως είπε, σημειώνοντας ότι μεταφέρει την προσωπική του αίσθηση.

“Ξέρετε… ο ασφυκτικός θάνατος είναι δύσκολα διαγνώσιμος, ειδικά στα παιδιά. Το έχω πει σε όλους τους τόνους και με ιδιαίτερη ένταση… Ευτυχώς εδώ και στην πρώτη έκθεση, είχαμε πολύ σαφή ευρήματα. Ευρήματα τα οποία δεν αμφισβητούνται, οπότε εκτιμώ ότι η επιτροπή θα κάνει το έργο της ορθά. Πρόκειται για έμπειρους συναδέλφους”, συνέχισε.

“Στο δεύτερο παιδί, η συνάδελφός μου που βρίσκεται στην Πάτρα είναι έμπειρη και, παρότι δώσανε ένα παθολογοανατομικό εύρημα για την καρδιά, το οποίο δεν μπορούσε να αγνοήσει, εντούτοις πρόσθεσε στο τέλος στις αιτίες θανάτου και το πνευμονικό οίδημα, ότι έχει συμβάλει σε αυτό. Το τρίτο παιδί όπως ξέρετε είναι υπό διερεύνηση… Νομίζω ότι έχουμε φτάσει στο τέλος κι αυτής της διερεύνησης, δηλαδή σιγά σιγά πλησιάζουμε στην πλήρη διαλεύκανση του όλου γρίφου, ενός γρίφου που κράτησε σε αγωνία και τους γονείς και τις προανακριτικές Αρχές και όλη την κοινωνία. Γιατί, είναι πράγματι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά, ευτυχώς, θα έλεγα στην πατρίδα μας. Νομίζω σύντομα θα έχουμε εξελίξεις”, τόνισε ο Γρηγόρης Λέων.

Εξήγησε ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον και των συναδέλφων του στο εξωτερικό, διευκρινίζοντας ότι συνάδελφοί του από τις ΗΠΑ του έστειλαν ένα συγκεκριμένο σύγγραμμα, που δημοσίευσε στα social media. Πρόκειται για νεότερη έκδοση και “όταν την είδα, εξεπλάγην”, τόνισε.

Ο έμπειρος ιατροδικαστής, τόνισε ότι η μητέρα έχει βοηθήσει, καθώς με τις συνεχείς δηλώσεις και συνεντεύξεις της, δίνει επιστημονικά στοιχεία για το τι έχει συμβεί, ενώ υπάρχει και πλούσιος ιατρικός φάκελος των παιδιών. “Ήταν μια δυσεπίλυτη υπόθεση, όμως, στην ιατροδικαστική, με σωστή μελέτη, όλα απαντώνται”.

Ερωτηθείς για τον λόγο που ασχολήθηκε με την συγκεκριμένη υπόθεση και μίλησε ανοιχτά, από την πρώτη στιγμή, ο κ. Λέων απάντησε: “Αυτό που έκανα στην υπόθεση, είναι η δουλειά μου… Ένα δεύτερο είναι ότι δεν σας κρύβω, όταν είδα τις πρώτες ανακοινώσεις της οικογένειας και τις συνεντεύξεις της μητέρας και τις εκθέσεις των συναδέλφων μου που είχαν αναρτηθεί δημόσια, είχα ήδη μία άποψη, η οποία θεώρησα σημαντικό, μέσα στα πλαίσια του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, να την μοιραστώ… Εγώ πραγματικά, έχω την συνείδησή μου καθαρή και παρά την κούραση όλων των ημερών, κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ