Greek Mafia: Το επιχειρησιακό σπίτι και οι διαδρομές των εκτελεστών – Φωτογραφικά ντοκουμέντα

Φωτογραφικά ντοκουμέντα με τις διαδρομές που ακολουθούσαν οι εκτελεστές της Greek Mafia και το επιχειρησιακό σπίτι που χρησιμοποιούσαν στον Ασπρόπυργο, βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Στα φωτογραφικά ντοκουμέντα, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία, αποτυπώνονται οι διαδρομές που ακολούθησε με το αυτοκίνητο του ο Βασίλης Ρουμπέτης από τις 10 έως τις 23 Απριλίου. Την ίδια διαδρομή έκαναν και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, που τον ακολουθούσαν με το δικό τους όχημα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τα στίγματα δύο κινητών τηλεφώνων, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, δείχνουν ότι εκτός από το σπίτι του ακολουθούσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη και στις επιχειρήσεις του, ακόμη και στο γήπεδο Καραϊσκάκη, όπου είχε μεταβεί προκειμένου να παρακολουθήσει το ματς μεταξύ Ολυμπιακού – ΑΕΚ.

Τα κινητά τηλέφωνα είχαν αγοραστεί από την Οδησσό της Ουκρανίας, ενεργοποιήθηκαν στον ελλαδικό χώρο στις 3 Απριλίου του 2023 και απενεργοποιήθηκαν στις 23 του ίδιου μήνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στο κλεμμένο αυτοκίνητο που εντοπίστηκε στις 17 Μαΐου του περασμένου έτους στον Ασπρόπυργο, βρέθηκαν τα επιχειρησιακά κινητά της οργάνωσης με κάρτες SIM Ουκρανίας, ύστερα από τηλεφώνημα πολίτη στην Άμεση Δράση για ύποπτο όχημα. Όπως διαπιστώθηκε, τα μέλη της οργάνωσης χρησιμοποιούσαν το λευκό αυτοκίνητο, μάρκας Peugeot, για την παρακολούθηση του Βασίλη Ρουμπέτη.

Πηγή: ΕΡΤ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη μία φωτογραφία από το επιχειρησιακό σπίτι, που χρησιμοποιούσαν εκτελεστές της οργάνωσης στην περιοχή Αφαία στον Ασπρόπυργο.

Το επιχειρησιακό σπίτι των μελών της οργάνωσης
Πηγή: ΕΡΤ

Όπως προέκυψε από την ανάλυση του οπτικού υλικού και στιγμάτων κινητών τηλεφώνων, από αυτό το σπίτι ξεκίνησαν το αυτοκίνητο αλλά και η μοτοσικλέτα που χρησιμοποίησε ο εκτελεστικός βραχίονας της οργάνωσης. Έφτασαν έξω από το σπίτι του Ρουμπέτη, όπου και τραυμάτισαν θανάσιμα τον ίδιο, αλλά και τον γαμπρό του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τελευταία στιγμή η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε έναν 40χρονο Γεωργιανό, εκτελεστή της οργάνωσης, πριν διαφύγει στο εξωτερικό. Τον ακινητοποίησαν στα Ιωάννινα στις 30 Νοεμβρίου, ενώ ταξίδευε οδικώς για την Ηγουμενίτσα, ώστε να φύγει με το πλοίο της γραμμής για την Ιταλία. Στην κατοχή του βρέθηκαν πλαστά έγγραφα των αρχών της Αρμενίας, ενώ από το 2016 εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση επτά ετών για κλοπές.

Ο 40χρονος προσήχθη στην Ασφάλεια Κατερίνης, όπου του πήραν δείγμα DNA, το οποίο ύστερα από λίγο καιρό ταυτοποιήθηκε με ορφανό γενετικό υλικό που είχε βρεθεί στο επιχειρησιακό αυτοκίνητο της οργάνωσης που παρακολουθούσαν τον Βασίλη Ρουμπέτη. Ο 40χρονος οδηγήθηκε στις φυλακές Λάρισας για την καταδικαστική απόφαση και, όπως προέκυψε από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., συμμετείχε στη δολοφονία του Βασίλη Ρουμπέτη και του γαμπρού του, αλλά και στην απόπειρα δολοφονίας ενός 47χρονου ομογενή από το Ουζμπεκιστάν, τον Ιούλιο του 2023 στην Πιερία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ