Greek Mafia: «Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω» – Οι κυνικοί διάλογοι των μελών της οργάνωσης, το «αγριογούρουνο» και το DNA

Ανατριχιαστικές είναι οι συνομιλίες των φερόμενων μελών της Greek Mafia, που εκτελούσαν συμβόλαια θανάτου κι άλλες επιθέσεις για να ξεκαθαρίσουν λογαριασμούς με αντίπαλες ομάδες τους, με φόντο το λαθρεμπόριο τσιγάρων.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο μέλη της οργάνωσης – δύο άνδρες ηλικίας  39 και 21 ετών- σε επιχειρήσεις που έγιναν σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμα πέντε μελών της Greek Mafia. Δύο απ’ αυτούς είναι έγκλειστοι σε φυλακές της Ελλάδας και του Μαυροβουνίου.

«Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δυο φορές σκοτώνω» είναι η χαρακτηριστική φράση που χρησιμοποίησε με κυνικότητα ο 21χρονος συλληφθείς από την ΕΛ.ΑΣ., όπως προέκυψε από την καταγραφή των συνομιλιών μελών της Greek Mafia. Ο 21χρονος, που υπερηφανεύεται για την συμμετοχή του σε εγκληματικές πράξεις, παραδέχεται ότι αισθάνεται πολύ καλά με τα όσα κάνει, ενώ αναφέρει πως «έτσι ζω εγώ, δεν μπορώ, αλλιώς θα πεθάνω άμα δεν ζω έτσι».

Ο χαρακτηριστικός διάλογος:

Δ: Τι άλλο ήθελα να σου πω;
Κ: Ό, τι θες πες μου.
Δ: Κλέβω, πυροβολάω, σκοτώνω, δυο φορές σκοτώνω.
Κ: Εσύ τα κάνεις όλα αυτά ε;
Δ: Ναι εγώ.
Κ: Και;
Δ: Αυτά.
Κ: Πως αισθάνεσαι;
Δ: Πολύ καλά.
Κ: Μπράβο, μπράβο.
Δ: Έτσι ζω εγώ, δεν μπορώ, αλλιώς θα πεθάνω άμα δεν ζω έτσι.
Κ: Ναι ε;
Δ: Ξέρεις έναν που με λέει (ακατάληπτο).
Κ: Ναι, αυτός, μεγάλος, μεγάλος μάγκας είναι.
Δ: Μεγάλος είναι;
Κ: Ναι.
Δ: Ναι ε;
Κ: Μεγαλύτερος μάγκας από αυτόν δεν υπάρχει.
Δ: Τι λες. Αυτόν τον πυροβόλησα τις προάλλες.
Κ: Ω.»

Το… αγριογούρουνο

Σε μία άλλη συνομιλία που κατέγραψαν οι «κοριοί», ακούγεται ο 41χρονος κατηγορούμενους, που σήμερα είναι κρατούμενος στις φυλακές Λάρισας, να χαρακτηρίζει «αγριογούρουνο» έναν άνδρα, ο οποίος επέζησε της δολοφονικής επίθεσης που εξαπέλυσαν σε βάρος του τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, αλλά πέθανε από παθολογικά αίτια.

Σε ερώτηση του συνομιλητή του, «πώς σε γνώρισαν; βίντεο;», ο 41χρονος απάντησε: «Νομίζω το πρόσωπο κάπου βγήκε και μαθεύτηκε γρήγορα. Όμως ακόμα το αγριογούρουνο ήταν ζωντανό, είχε νόημα, αλλά το αγριογούρουνο πέθανε από έμφραγμα».

Το υπόλοιπο περιεχόμενο της συνομιλίας, αφορά στην προσπάθεια απρόσκοπτης διαφυγής του 41χρονου, καθώς είχε αντιληφθεί ότι βρισκόταν στο στόχαστρο των Αρχών και, μέσω οδηγιών, θα προέβαινε στην απόρριψη της κάρτας SIM, καθώς και στη διαγραφή των δεδομένων του κινητού του τηλεφώνου.

Το DNA

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να «δέσουν» την υπόθεση αξιοποιώντας στοιχεία, κομβικής σημασίας. Μέσα στο κλεμμένο αυτοκίνητο που βρέθηκε στον Ασπρόπυργο εντοπίστηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, από την ανάλυση των οποίων προέκυψε ότι ήταν το επιχειρησιακό όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δράστες των δολοφονιών των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, στις 7 Ιουνίου 2023 στον Κορυδαλλό, ώστε να τους παρακολουθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από την δικογραφία, προκύπτει ότι στο επίμαχο όχημα εντοπίστηκε DNA του 41χρονου, που σήμερα είναι έγκλειστος στις φυλακές της Λάρισας, καθώς και ενός ακόμη άνδρα, του οποίου το DNA είχε βρεθεί και στη μοτοσικλέτα των δραστών της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου. Με δεδομένη την στενή σχέση του Σκαφτούρου με τους Ρουμπέτη και Μουζακίτη, οι αστυνομικές αρχές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα ότι οι δολοφονίες του πρώτου στη Βοιωτία και των άλλων δύο στον Κορυδαλλό, διαπράχθηκαν από τα μέλη της ίδιας εγκληματικής ομάδας.

Επιπλέον, οι Αρχές του Μαυροβουνίου, κατόπιν αιτήματος δικαστικής συνδρομής, διενήργησαν έλεγχο σε μισθωμένο όχημα, στο οποίο επέβαιναν ο 26χρονος αλβανικής καταγωγής (που σήμερα είναι κρατούμενος σε φυλακή του Μαυροβουνίου) και ακόμη ένας άγνωστος άνδρας. Μετά την αποστολή των εργαστηριακών ευρημάτων που προέκυψαν από την εξέταση του συγκεκριμένου οχήματος και σε διαμερίσματα που σχετίζονται με την υπόθεση, στα εγκληματολογικά εργαστήρια της χώρας μας, εντοπίστηκαν DNA και αποτυπώματα ενός 33χρονου αλβανικής καταγωγής και ενός 23χρονου από το Καζακστάν. 

Το κίνητρο

Το κίνητρο των μελών της Greek Mafia σχετιζόταν με τον χώρο των λαθραίων τσιγάρων. Τα θύματα είχαν στοχοποιηθεί από την ίδια εγκληματική ομάδα, ενώ αρχικός στόχος της οργάνωσης ήταν ο Γιάννης Σκαφτούρος, κατέληξε η ΕΛ.ΑΣ. με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε για την υπόθεση.

Πιθανολογείται, συγκεκριμένα, ότι η δράση των μελών της Greek Mafia θίγονταν από την δράση της ομάδας του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος είχε σχέσεις με τον χώρο των λαθραίων τσιγάρων, όπως προκύπτει και από το ποινικό παρελθόν του.

Αναφορικά με την απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Σβορώνο Πιερίας, το 2023, το θύμα της επίθεσης δεν είχε άμεση σχέση με την οικογένεια Σκαφτούρου και τον ιδιοκτήτη της βιομηχανικής αποθήκης στον Ασπρόπυργο, όπου έγινε εμπρηστική επίθεση το 2023. Ωστόσο, η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί δεδομένη την σχέση του με μέλη της εγκληματικής ομάδας, αφού φέρεται να συνυπήρχε με κάποια εξ’ αυτών σε άλλο κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στην Ουκρανία.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ