GrecoFestival – Ένα μουσικό φεστιβάλ για το περιβάλλον

 GrecoFestival – Ένα μουσικό φεστιβάλ για το περιβάλλον

 

Το GrecoFestival είναι ένα νεανικό μουσικό φεστιβάλ για το περιβάλλον, ένα φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στο μεγάλο μας “σπίτι”, στον πλανήτη Γη…

 

Διαβάστε αναλυτικά:

“Με στόχο την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για τη βιωσιμότητα του πλανήτη, η Περιφέρεια Αττικής με τη συνεργασία του ΙΕΚ ΑΚΜΗ και του ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ, διοργανώνει το Grecofestival  ένα μεγάλο νεανικό φεστιβάλ, αφιερωμένο στο μεγάλο μας «σπίτι», τον πλανήτη Γη, με το οποίο θα προϋπαντήσει το φετινό καλοκαίρι η Περιφέρεια Αττικής.

Με αιχμή τη διοργάνωση του πρώτου μουσικού διαγωνισμού στη χώρα μας που είναι αφιερωμένος εξ ολοκλήρου στο περιβάλλον, το Grecofestival αποτελεί ένα σύμπλεγμα οικολογικών δράσεων που σκοπό έχουν να ευαισθητοποιήσουν τη νέα γενιά για την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς.

Οι ιθύνοντες του πρωτότυπου φεστιβάλ καλούν τους νέους και τις νέες της Αττικής, από 15 έως και 35 ετών, να συνθέσουν αλλά και να ερμηνεύσουν ένα τραγούδι για το περιβάλλον και την οικολογία. «Από τις 28 Ιουνίου μέχρι τις 28 Ιουλίου θα διοργανωθούν 10-13 ημιτελικοί διαγωνισμοί τραγουδιών σε αντίστοιχους δήμους της ανατολικής Αττικής, την οποία επιλέξαμε λόγω των δεδομένων περιβαλλοντικών ζητημάτων που έχει», δηλώνει ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής για το Περιβάλλον, Αντώνης Γάκης.

Οι αιτήσεις για συμμετοχή μπορούν να γίνονται είτε ατομικά είτε από ομάδες νέων καλλιτεχνών και έχουν ήδη αρχίσει να κατατίθενται διαδικτυακά στον ισότοπο grecofestival.com, με καταληκτική ημερομηνία τις 15 Ιουνίου. Ο μεγάλος τελικός του περιβαλλοντικού μουσικού διαγωνισμού θα διεξαχθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου. Ο νικητής κάθε ημιτελικού αλλά και όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν πλούσια δώρα από τους διοργανωτές και τους χορηγούς. Το τραγούδι που θα πάρει το πρώτο βραβείο στον μεγάλο τελικό θα γίνει το επίσημο τραγούδι του Grecofestival για το περιβάλλον, ενώ ο δημιουργός του θα κάνει τα πρώτα του βήματα στη δισκογραφία, καθώς θα μπορέσει να γυρίσει το δικό του βίντεο κλιπ και να κάνει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Το Grecofestival θα πλαισιώσουν, παράλληλα, διάφορες ξεχωριστές οιkολογικές δράσεις που θα ανακοινωθούν στις 5 Ιουνίου, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, η οποία θα αποτελέσει και την επίσημη αφετηρία της διοργάνωσης.

Σημαντικό έργο στο Grecofestival προσφέρουν οι σπουδαστές και καθηγητές του IEK ΑΚΜΗ καιτου Metropolitan College που θα συνδράμουν στην ηχοληψία, την τηλεοπτική καταγραφή των γεγονότων, τη δημοσιογραφική κάλυψη, τις κατασκευές graffiti και logo, την παραγωγή ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ”.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ + ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ =  GRECOFESTIVAL!

Πάρε μέρος τώρα στο μεγάλο Νεανικό μουσικό φεστιβάλ για το Περιβάλλον

από την Περιφέρεια Αττικής με τη χορηγία του ΟΜΙΛΟΥ ΑΚΜΗ και της REAL GROUP

www.grecofestival.com

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ