Γλυφάδα: Συνελήφθη ανθυπασπιστής για τον εμπρησμό σε Ι.Χ. λιμενικού – Είχε πετάξει χειροβομβίδα στην πολυκατοικία της

Συνελήφθη την Δευτέρα ένας 45χρονος ανθυπασπιστής, ο οποίος κατηγορείται ότι έκαψε το αυτοκίνητο γυναίκας αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος και έριξε και χειροβομβίδα στην πολυκατοικία της στην Γλυφάδα. Είχε θεωρηθεί από την αρχή ύποπτος καθώς σε βάρος του η λιμενικός είχε διατάξει ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση).

Η λιμενικός και ο ανθυπασπιστής είχαν αλληλομηνυθεί για υπηρεσιακά θέματα και ο 45χρονος είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα. Σύμφωνα με την ΕΡΤ που επικαλείται αστυνομικές πηγές, ο ανθυπασπιστής, θεωρώντας ως υπεύθυνη την αξιωματικό για την διοικητική ποινή που του επιβλήθηκε, αποφάσισε να την εκδικηθεί.

Τα ξημερώματα τις 22 Απριλίου 2023, ο 45χρονος πήγε έξω από το σπίτι της λιμενικού στην Γλυφάδα και πυρπόλησε το αυτοκίνητό της, ενώ πέταξε στο προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας μία χειροβομβίδα. Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη τότε, εντοπίστηκε εντελώς τυχαία την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, και την περισυνέλλεξε κλιμάκιο του Στρατού.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών έπειτα από πληροφορίες και αξιοποίηση οπτικού υλικού, καθώς κάμερα ασφαλείας είχε καταγράψει το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου, έφτασαν στα ίχνη του. Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας 9 Μαΐου, όταν βγήκε από το σπίτι του στη περιοχή της Γλυφάδας.

Ο 45χρονος ανθυπασπιστής οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα και πήρε προθεσμία να απολογηθεί στον Ανακριτή.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την σύλληψη του 45χρονου ανθυπασπιστή

Συνελήφθη χθες (8/5) το πρωί από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 45χρονος ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος, κατηγορούμενος για εμπρησμό, απόπειρα έκρηξης, απείθεια και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από την έρευνα που έγινε και από την αξιολόγηση στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι ο 45χρονος ήταν αυτός που είχε πυρπολήσει στις 22 Απριλίου 2023 το αυτοκίνητο μιας αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος, ενώ επιπλέον, πριν από λίγες μέρες, έριξε χειροβομβίδα στον προαύλιο χώρο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η ίδια.

Στην κατοχή του, καθώς και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: κινητό τηλέφωνο, 100.000 ευρώ, 2 καραμπίνες, καραμπίνα άνευ αριθμού και λοιπών ενδείξεων, πιστόλι, δερμάτινη ζώνη εξάρτησης, χειροπέδες, 3 μεταλλικοί γεμιστήρες, 7 φυσίγγια «Hollow point» και όχημα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ