Γκάγκα: Εννέα στα 10 κρούσματα είναι από την παραλλαγή της Όμικρον

Εννέα στα 10 κρούσματα, πλέον, αφορούν στην παραλλαγή της Όμικρον και στη χώρα μας, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.

Αναλυτικά ανέφερε ότι “στις 30/12, η αναλογία δειγμάτων Όμικρον ήταν 82% και στις 31/12 η αναλογία της Όμικρον ήταν 89% στα δείγματα που ελέγχθηκαν, άρα ανεβαίνει και πιθανότατα σήμερα θα έχει ξεπεράσει το 90% του συνόλου των κρουσμάτων, που φαίνεται ότι επικρατεί στην κοινότητα” σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας.

Παράλληλα, η κυρία Γκάγκα παρατήρησε ότι η θετικότητα έχει φτάσει πλέον στο 10,4 σε όλη τη χώρα, ενώ χαρακτήρισε τη σημερινή εικόνα των κρουσμάτων καλύτερη από τη χθεσινή με δεδομένο ότι έγιναν περισσότερα τεστ.

Η ίδια συνέστησε να συνεχίσουμε να προσέχουμε με χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, να προσέχουμε τις επαφές μας, να βλέπουμε λιγότερους ανθρώπους, να τηρούμε τα μέτρα και να ελεγχόμαστε με rapid τεστ εάν εμφανίσουμε συμπτώματα.

Πότε ανοίγουν ραντεβού μόνο για εμβόλιο Moderna

Μιλώντας για τον εμβολιασμό είπε ότι σύντομα ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές και για παιδιά και για ενήλικες, ενώ διευκρίνισε πως ειδικά για όσους επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο της Moderna θα μπορούν στο εξής, καθώς θα ανοίξουν ραντεβού κάθε Κυριακή για το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αποκάλυψε ότι πιθανότατα την Παρασκευή θα σταλούν τα φύλλα πορείας, ώστε να προχωρήσει η επίταξη ιδιωτών γιατρών για την αντιμετώπιση περιστατικών covid, ενώ, όπως είπε, ήδη βρίσκονται σε συνεννόηση με τον ιδιωτικό τομέα για να προσφέρει τη στήριξη του.

H αναπληρώτρια υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχει αυξημένη πίεση στα τμήματα επειγόντων περιστατικών των νοσοκομείων και κάλεσε τους πολίτες που έχουν θετικό rapid να μην σπεύδουν στα δημόσια νοσοκομεία για να κάνουν μοριακό τεστ, καθώς μπορούν να χρησιμοποιούν τις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας, όπως τα Κέντρα Υγείας κ.ά.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ