Γηροκομείο στα Χανιά: “Όλα είναι σκευωρία” είπαν οι ιδιοκτήτριες

Ολοκληρώθηκαν οι μαραθώνιες απολογίες της ιδιοκτήτριας, της συνδιαχειρίστριας κόρης της και του ψυχιάτρου από τις συνολικά 7 των συλληφθέντων για το γηροκομείο “κολαστήριο” στα Χανιά.

“Όλα είναι προϊόν σκευωρίας” υποστήριξαν οι ιδιοκτήτριες του οίκου ευγηρίας στα Χανιά που απολογήθηκαν στον ανακριτή για τις κατηγορίες των ανθρωποκτονιών.

Όπως ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισής τους, Νίκος Ρουσσόπουλος, προσκομίστηκαν ένορκες καταθέσεις που αναφέρουν άτομα που πλησίαζαν ανθρώπους για να καταθέσουν κατά της μονάδας παρέχοντας οικονομικά ανταλλάγματα.

Όπως είπε ο κ. Ρουσσόπουλος, σύμφωνα με το flashnews.gr: «Προσκομίστηκαν στοιχεία άλλων συγγενών στα οποία για παράδειγμα ο ένας αδερφός λέει ότι “βασάνιζαν τη μητέρα μου και την άφηναν νηστική” ενώ η αδερφή λέει “όχι ήταν μια χαρά” και ο αδερφός δεν είχε πατήσει ποτέ στη μονάδα ενώ η αδερφή ήταν κάθε μέρα εκεί, όλα αυτά θα αξιολογηθούν από τη δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το cretapost.gr, απολογήθηκε επίσης ένας υπάλληλος της μονάδας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις -ένας γιατρός και δύο υπάλληλοι- αναμένεται να απολογηθούν το πρωί της Κυριακής. Μετά το τέλος των απολογιών θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση ή όχι των συλληφθέντων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ