Χανιά: Τα ξημερώματα στον ανακριτή οι δύο ιδιοκτήτριες του γηροκομείου της φρίκης

Λίγο μετά τις 7 το πρωί του Σαββάτου οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Χανίων οι δύο ιδιοκτήτριες του ιδιωτικού γηροκομείου με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση. Εντός της ημέρας και διαδοχικά αναμένεται να απολογηθούν και οι 7 συλληφθέντες και στη συνέχεια να ληφθεί απόφαση για την προφυλάκισή τους.

Την ανάγκη να διαταχθεί η προφυλάκισή τους τόνισε η συνήγορος κατηγορίας, Μαρία Παπαδάκη, σημειώνοντας ότι είναι επικίνδυνοι για τέλεση νέων αδικημάτων, κάτι το οποίο άλλωστε έκαναν σε δύο περιπτώσεις τα Χριστούγεννα και πριν από δύο εβδομάδες που φέρεται η δομή να εμπλέκεται σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

«Επίσης πρέπει να αποτραπεί ο κίνδυνος φυγής διότι μέχρι σήμερα υπάρχει στο διαδίκτυο αγγελία πώλησης της μονάδας και οι εμπλεκόμενοι έχουν τεράστια οικονομική επιφάνεια» τόνισε στο zarpanews.

Οι ιδιοκτήτριες κατηγορούνται για 30 ανθρωποκτονίες και 8 απόπειρες ενώ εκείνες από τη μεριά τους υποστηρίζουν ότι οι θάνατοι επήλθαν από φυσικά αίτια και πως η δικογραφία είναι ασαφής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπεράσπιση θα καταθέσει αίτημα ακυρότητας των ενταλμάτων.

«Έβλεπα τη μητέρα μου να καταρρέει»

Για την φρίκη που βίωσε η μητέρα του στο γηροκομείο, μίλησε ο κ. Νεκτάριος Τζεγιαννάκης. “45 ημέρες έζησε εκεί μέσα. Πέθανε τον Μάρτιο του 2017. Δεν την πρόσεχαν καθόλου” δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος. “Την “φάγανε” και μετά της πήραν και την βέρα” πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ