Γιος έκανε ασφαλιστικά μέτρα κατά της μητέρας του για να την διώξει από το σπίτι της – Τι λέει η δικηγόρος της στο enikos.gr

Μία απίστευτη οικογενειακή υπόθεση αποκαλύπτει σήμερα στο enikos.gr η δικηγόρος Κατερίνα Φραγκάκη. Ένας γιος έκανε ασφαλιστικά μέτρα στην μητέρα του, ώστε να την διώξει από το σπίτι της, προκειμένου να μείνει σε αυτό ο ίδιος με την γυναίκα και το παιδί του.

Του Μίλτου Σακελλάρη

Σύμφωνα με την περιγραφή της μια οικογένεια ζούσε σε ένα σπίτι 30 χρόνια και πριν από 10 χρόνια η μητέρα αγόρασε το σπίτι αυτό στο όνομα του γιού της.

Ο γιος παντρεύτηκε πριν από 5 έτη και μετακόμισε με τη γυναίκα του στο σπίτι ιδιοκτησίας της μητέρας το οποίο του το παραχώρησε.

Πριν από λίγο καιρό και ενώ η μητέρα αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, ο γιος στράφηκε με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων για να αποβάλλει τη μητέρα του από το σπίτι αυτό για να μείνει εκεί με την γυναίκα του και το παιδί του.

Η οικία αυτή είχε αγοραστεί με χρήματα που κατέβαλε εξ ολοκλήρου η μητέρα και δυνάμει προφορικής σύμβασης χρησιδανείου ο γιός όταν έγινε η αγοραπωλησία είχε παραχωρήσει στη μητέρα τη χρήση του σπιτιού αυτού εφ’ όρου ζωής.

Παρά την συμφωνία τους όμως, ο γιος επειδή ήθελε να στεγαστεί στην συγκεκριμένη οικία με την οικογένεια του, κατήγγειλε τη μεταξύ τους σύμβαση χρησιδανείου και άσκησε εναντίον της μητέρας του αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, με την οποία ζητούσε να υποχρεωθεί η μητέρα να του αποδώσει τη χρήση του ακινήτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο απέρριψε ως ουσία αβάσιμη την αίτηση του γιου, καθότι η μητέρα του είχε παραχωρήσει το δικό της διαμέρισμα για να μένει με την οικογένεια του και ήταν διατεθειμένη να του πληρώνει και ενοίκιο, εφόσον επιθυμούσαν να μετακομίσουν σε μεγαλύτερο ακίνητο. Επίσης το δικαστήριο έκρινε ότι λόγω του προβλήματος υγείας της μητέρας ήταν δυσχερής η μετακόμιση της μητέρας και η προσαρμογή της σε νέο περιβάλλον.

Η δικηγόρος Κ. Φραγκάκη ανέφερε στο enikos.gr ότι «ορθώς το δικαστήριο δεν επέτρεψε την αποβολή της μητέρας από το σπίτι μετά από 30 χρόνια που έμενε σε αυτό και που το αγόρασε με τους κόπους μιας ζωής. Πολύ σωστά το δικαστήριο έκρινε καταχρηστική την καταγγελία του χρησιδανείου εκ μέρους του γιου της, ως άκαιρη λόγω του προβλήματος υγείας της, αλλά και αντίθετη στην καλή πίστη, καθώς η ίδια κατέβαλε εξ ολοκλήρου το τίμημα για την αγορά του επίδικου ακινήτου και μάλιστα του πρότεινε να του πληρώνει και το ενοίκιο άλλου σπιτιού».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ