Γιορτάζει η Θεσσαλονίκη: Η έπαρση της ελληνικής σημαίας στον Λευκό Πύργο

Σε εορταστικό κλίμα βρίσκεται σήμερα η Θεσσαλονίκη λόγω της εορτής του πολιούχου της, Αγίου Δημητρίου. Οι εκδηλώσεις ήδη άρχισαν στη συμπρωτεύουσα, καθώς στις 8 το πρωί πραγματοποιήθηκε η τελετή έπαρσης της σημαίας στον Λευκό Πύργο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η έπαρση της «γαλανόλευκης» έγινε υπό τους ήχους του Εθνικού Ύμνου. Την Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχθηκε έξω από τον Λευκό Πύργο ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ενώ τιμές απέδωσαν η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού και άγημα μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ).

Στη συνέχεια εισήλθαν στο εσωτερικό του Λευκού Πύργου και ανέβηκαν τα 96 σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή, όπου βρίσκεται ο ιστός της ελληνικής σημαίας.

Θεσσαλονίκη

Νωρίτερα το πρωί οι Θεσσαλονικείς είχαν την ευκαιρία να δουν την μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας να κινείται πεζή από την οδό Δωδεκανήσου με κατεύθυνση τον Λευκό Πύργο, αφού πρώτα διέσχισε την οδό της Λ. Νίκης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από το thesstoday.gr:

Στις  11.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγίου Δημητρίου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τη συμμετοχή της Πολιτειακής, Πολιτικής, Στρατιωτικής ηγεσίας και των Αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ