Μακελειό στο Μέιν: Εκπαιδευτής όπλων ο δράστης – Είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική

Ένας ένοπλος σκότωσε τουλάχιστον 22 ανθρώπους σε τρεις διαφορετικές επιθέσεις με πυροβολισμούς στο Lewiston του Maine των ΗΠΑ, το βράδυ της Τετάρτης και εξακολουθεί να είναι ελεύθερος, σύμφωνα με πηγές και αναφορές των αρχών επιβολής του νόμου.

Ο ύποπτος πιστεύεται ότι σκότωσε 22 θύματα και τραυμάτισε τουλάχιστον 50 σε πολλές τοποθεσίες, συμπεριλαμβανομένης μιας αίθουσας μπόουλινγκ, ανέφερε το Fox News.

Αστυνομικές πηγές αναγνώρισαν τον πιθανό ύποπτο ως τον Robert Card, 40 ετών, και σημείωσαν ότι μπορεί να οδηγεί ένα λευκό Subaru Outback.

Ο Card, από την περιοχή Boutin, είναι εκπαιδευτής πυροβόλων όπλων. Πρόσφατα ανέφερε ότι «άκουσε φωνές» και απείλησε να πυροβολήσει στη βάση της Εθνικής Φρουράς όπου βρισκόταν.

Ο Card, ο οποίος θεωρείται «ένοπλος και επικίνδυνος», φέρεται να νοσηλεύτηκε σε μια μονάδα ψυχικής υγείας το καλοκαίρι και αφέθηκε ελεύθερος μετά από παραμονή δύο εβδομάδων.

Οι επιθέσεις διαπράχθηκαν σε τουλάχιστον τρεις διαφορετικές τοποθεσίες: αίθουσα μπόουλινγκ και πάρτι, εστιατόριο-μπαρ και εφοδιαστικό κέντρο αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Οι αρχές, που απηύθυναν σύσταση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, έδωσαν επίσης στη δημοσιότητα φωτογραφία SUV λευκού χρώματος, ζητώντας από τους πολίτες να μην έλθουν σε επαφή με τον κάτοχό του και να επικοινωνήσουν μαζί τους αν το δουν.

Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για τους πυροβολισμούς και τα πιθανά θύματα, αλλά το γραφείο του σερίφη Androscoggin  μοιράστηκε δύο εικόνες του υπόπτου  που κρατούσε ένα τουφέκι και είπε ότι υπήρχαν «δύο ενεργά γεγονότα πυροβολισμών» στη σελίδα του στο Facebook.

Η κυβερνήτης του Μέιν Τζάνετ Μιλς είπε ότι έχει ενημερωθεί για την κατάσταση ενεργών πυροβολισμών στο Lewiston, μια πόλη περίπου 36 μίλια βόρεια του Πόρτλαντ.

«Προτρέπω όλους τους ανθρώπους στην περιοχή να ακολουθήσουν τις οδηγίες της Πολιτείας και της τοπικής επιβολής», έγραψε στο X . «Θα συνεχίσω να παρακολουθώ την κατάσταση και να παραμένω σε στενή επαφή με αξιωματούχους δημόσιας ασφάλειας».

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν ενημερώθηκε επίσης για τον μαζικό πυροβολισμό.

«Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί για όσα είναι γνωστά μέχρι στιγμής για τους μαζικούς πυροβολισμούς στο Lewiston του Maine και θα συνεχίσει να λαμβάνει ενημερώσεις», ανέφερε ο Λευκός Οίκος.

Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές στην αίθουσα μπόουλινγκ

ΗΠΑ

Αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε «σίγουρα πάνω από δώδεκα» ανθρώπους να βγαίνουν από την αίθουσα μπόουλινγκ στο Lewiston του Maine το βράδυ της Τετάρτης.

Ο Nichoel Wyman Arel περιέγραψε μια μεγάλη παρουσία αστυνομίας και ασθενοφόρου έξω από το Sparetime Recreation μετά το θανατηφόρο περιστατικό. Σημείωσε ότι είδε αστυνομικούς να φροντίζουν τους ανθρώπους καθώς έβγαιναν από το μπόουλινγκ.

Ο γυναίκα οδηγούσε με μια φίλη της, όταν συνάντησαν την τραγική σκηνή. Κατέγραψε πλάνα με ανθρώπους να τρέχουν και να ουρλιάζουν, βγαίνοντας από την αίθουσα μπόουλινγκ.

Είδε ένα άτομο που έμοιαζε σαν να «είχε αίμα παντού» αλλά δεν μπορούσε να πει αν τραυματίστηκε ο ίδιος. Η Άρελ είπε επίσης ότι είδε παιδιά στο σημείο με τις οικογένειές τους.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ