Γιώργος Λυγγερίδης: «Βαστάω εγώ, είμαι η μάνα του “Λύγγε”» – Συγκίνησε η μητέρα του αστυνομικού – ΒΙΝΤΕΟ

Σπαραχτικές στιγμές στην κηδεία του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. «Βαστάω εγώ, βαστάω. Είμαι η μάνα του “Λύγγε”», λέει η μητέρα του Γιώργου Λυγγερίδη, σε συγγενή που την αγκαλιάζει και της δίνει συλλυπητήρια, όπως μεταδίδει το thesstoday.gr.

Απέναντι από την οικογένεια στέκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, τα σώματα ασφαλείας και πολιτικά και αυτοδιοικητικά πρόσωπα.

Το φέρετρο του αστυνομικού, καλυμμένο με τη γαλανόλευκη, έφτασε λίγο μετά την μια στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένεια του να ξεσπάει σε λυγμούς την ώρα που περνούσε από μπροστά τους.

Τραγικές φιγούρες οι συγγενείς του που κατέρρευσαν και δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τους λυγμούς τους φωνάζοντας «αθάνατος» και «ήρωας». Οι συνάδερφοί του που βρέθηκαν το μοιραίο βράδι στην επιχείρηση στου Ρέντη, σήκωσαν το φέρετρο στα χέρια τους, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους συγκεντρωμένους.

Άγημα αποδίδει τιμές, ενώ το «παρών» δίνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, συνάδελφοι του αστυνομικού από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης στην Αθήνα αλλά και σώματα ασφαλείας. Την εξόδιο ακολουθία τελεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσωπεί η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου) και παρευρίσκονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Συγκλόνισε ο επικήδειος συναδέλφου του – «Αποτελείς αθάνατο ήρωα, ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου»

Μόλις το φέρετρο του άτυχου αστυνομικού βγήκε από την εκκλησία και μπήκε στην νεκροφόρα, ήχησαν οι σειρήνες των περιπολικών και των αστυνομικών μηχανών.

Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν αυτή όπου ο συνάδελφός του, εκφώνησε τον επικήδειό του:

«Υπήρξες συναδελφικός σε κάθε σου πράξη, έκανες την υπηρεσία δεύτερη οικογένειά σου, συμμετείχες σε όλες τις αποστολές, στις Καστανιές το 2022. Εκει, συγκράτησες την παράνομη είσοδο 2.000 ατόμων, συμβάλλοντας στην προστασία των εθνικών συνόρων με πίστη στο Σύνταγμα και τη Δημοκρατία. Μου έλεγες πως οι Καστανιές ήταν ο σταθμός της υπηρεσιακής μας ζωής.

Οι εμπειρίες σου σε είχαν καταστήσει άρτιο επαγγελματία, με ήθος, φιλοτιμο, βαθιά πίστη στη νομιμότητα. Έλεγες πως τα ΜΑΤ δεν παίζουν ποτέ, ο ΜΑΤατζής δεν έχει αυτό το δικαίωμα. δεν θα πέσει, δεν θα λυγίσει. Εσύ δεν έπεσες, εμείς σε ξαπλώσαμε για τις πρώτες βοήθειες. Ήσουν όρθιος με την ασπίδα σου. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Πονούσες αφόρητα, μα δεν ούρλιαζες. Δεν έκλαψες, ήσουν σοβαρός και αξιοπρεπής, αν και ήξερες τις συνέπειες αυτού του τραύματος. Στάθηκες απέναντι σε αυτούς που σήμερα κρύβονται πίσω από τον μπαμπά, τη μαμά και τον δικηγόρο της ομάδας τους.

Σε παραδώσαμε ζωντανό με 9 παλμούς. Μην ανησυχείς Γιώργο, θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Αποτελούσες και αποτελείς πρότυπο αστυνομικού και τώρα θα αποτελείς και αθάνατο ήρωα. Αυτό είσαι. Τραυματίστηκες θανάσιμα στο πεδίο της μάχης για να εξασφαλίσεις κοινωνική ειρήνη. Αυτή ήταν η αποστολή μας, η διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών. Κοίτα πόσοι έχουν έρθει για σένα εδώ, είναι πάρα πολλοί. Οι γονείς σου δεν απουσίασαν ποτέ… Την αγαπημένη σου αδερφή εμείς θα την προστατεύουμε και θα τη στηρίξουμε, το ίδιο και τους περήφανους γονείς σου.

Σε ευχαριστούμε για όλα αυτά που μας έδωσες, τις ατελείωτες χαρούμενες στιγμές, το πηγαίο χαμόγελό σου. Έγινες ήρωας και ήρωας θα παραμείνεις. Καλό παράδεισο και καλή αντάμωση».

Μόλις ο ίδιος ολοκλήρωσε τον επικήδειο οι συνάδελφοί του φώναξαν «Αθάνατος».

Δείτε φωτογραφίες

επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη  

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ