Γιώργος Λυγγερίδης: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον αστυνομικό που σκοτώθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στου Ρέντη

Συντετριμμένοι είναι συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι στην κηδεία του Γιώργου Λυγγερίδη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο 31χρονος αστυνομικός έχασε την ζωή του έπειτα από πολυήμερη νοσηλεία μετά τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά την διάρκεια των επεισοδίων στου Ρέντη.

Το φέρετρο του αστυνομικού, καλυμμένο με τη γαλανόλευκη, έφτασε λίγο μετά την μια στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, με την οικογένεια του να ξεσπάει σε λυγμούς την ώρα που περνούσε από μπροστά τους.

Η εξόδιος ακολουθία τελείται παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, και του προέδρου της Νίκης, Δημήτρη Νατσιού. Μετά την εξόδιο ακολουθία, η σορός του αδικοχαμένου νέου θα μεταφερθεί με πομπή στα κοιμητήρια της Θέρμης, όπου θα γίνει η τελετή ταφής.

Άγημα αποδίδει τιμές, ενώ το «παρών» δίνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, συνάδελφοι του αστυνομικού από την Υποδιεύθυνση Αποκατάστασης Τάξης στην Αθήνα αλλά και σώματα ασφαλείας. Την εξόδιο ακολουθία τελεί ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Στέφανο Κασσελάκη εκπροσωπεί η Δώρα Αυγέρη (εκπρόσωπος Τύπου) και παρευρίσκονται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, ο πρόεδρος της «Νίκης» Δημήτρης Νατσιός, και ο υφυπουργός Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Σταύρος Καλαφάτης, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, βουλευτές κ.ά.

Στον ναό υπάρχουν πάρα πολλά στεφάνια. Ανάμεσά τους κι εκείνα των συγγενών του, της οικογένειάς του, του παππού του, ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν όρθιοι. Στον ναό βρίσκονται και οι συνάδελφοι του Γιώργου Λυγγερίδη που ήταν μαζί του εκείνη τη μοιραία νύχτα, που του στάθηκαν, που προσπάθησαν να του σώσουν τη ζωή, που του έδωσαν τις πρώτες βοήθειες και αγωνιούσαν μέρα με την ημέρα για την πορεία της υγείας του.

Σημειώνεται πως οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί 20 οργανωμένοι οπαδοί, που ήταν παρόντες στα επεισόδια, ανάμεσά τους και δύο καθοδηγητές της δολοφονικής επίθεσης.

Δείτε φωτογραφίες

επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη

επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη  επεισόδια Ρέντη αστυνομικός κηδεία Θεσσαλονίκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ