Γιατροί κινδυνεύουν με αργία

Γιατροί κινδυνεύουν με αργία

Το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θέτει σε αργία όσους δημοσίους υπαλλήλους έχουν υπό πειθαρχική διερεύνηση υποθέσεις, βρίσκει κάθετα αντίθετους τους γιατρούς του νομού Λάρισας.

Όπως αναφέρουν, 14 γιατροί του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου, υποθέσεις των οποίων εδώ και πολλά χρόνια ή με ευθύνη της Πολιτείας κωλυσιεργούν, απειλούνται να τεθούν σε αργία. 

 

Σε σχετική ανακοίνωση τους γίνεται λόγος για προσπάθεια «ποινικοποίησης της διαφωνίας» αλλά και κατάργησης του τεκμηρίου της αθωότητας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ του Πανεπιστημιακού:

«Μετά την πρόσκληση των Ενώσεων γιατρών των Νοσοκομείων και της Κ.Υ. Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου ευρεία σύσκεψη Υγειονομικών φορέων απ’ όλη τη Θεσσαλία καθώς και εκπροσώπων συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων.

Το κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η εφαρμογή διατάξεων του νόμου 4093 (3ο μνημόνιο) δια των οποίων τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία δημόσιοι υπάλληλοι υποθέσεις των οποίων βρίσκονται σε πειθαρχική διερεύνηση.

Στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου 14 γιατροί, υποθέσεις των οποίων εδώ και πολλά χρόνια ή με ευθύνη της Πολιτείας κωλυσιεργούν, απειλούνται να τεθούν σε αργία, αποτέλεσμα της οποίας θα είναι η λειτουργική κατάρρευση του Νοσοκομείου μας.

Ήταν κοινή η διαπίστωση ότι:

  1. Με την εφαρμογή αυτών των διατάξεων καταργείται το τεκμήριο της αθωότητας πριν την τελική κρίση και εισάγεται το τεκμήριο της ενοχής μέχρι αποδείξεως τουναντίον, πράγμα που γυρνάει το νομικό πολιτισμό της χώρας εκατοντάδες χρόνια πίσω.
  2. Επιχειρείται η ποινικοποίηση της διαφωνίας, και της πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης.
  3. Αντιμετωπίζονται ισοπεδωτικά ένοχοι και αθώοι, την ώρα μάλιστα που σοβαρότατες υποθέσεις διαφθοράς διαπλοκής και κατασπατάλησης Δημοσίου χρήματος δεν βρίσκονται καν στην ατζέντα διερεύνησης.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ  :

  1. Να απαιτηθεί η άμεση απόδοση Δικαιοσύνης από τα Πειθαρχικά Συμβούλια και τα Δικαστήρια.
  2. Η ενημέρωση των πολιτών δια των ΜΜΕ και η από κοινού αγωνιστική αντιμετώπιση του θέματος από το σύνολο των φορέων που βρέθηκαν στη σύσκεψη.
  3. Η προκήρυξη στάσης εργασίας την Τρίτη 18/12/2012 από 11:00πμ ως το τέλος του ωραρίου, από τους Συλλόγους Υγειονομικών Θεσσαλίας και παράσταση διαμαρτυρίας – ανοιχτή συνέλευση στην 5η Υ.Π.Ε. στις 11:00 πμ από κοινού με τα Δ.Σ., τους φορείς και τους εργαζόμενους όλων των κλάδων».

Πηγή:onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ