Γιατί καρατομήθηκε ο διευθυντής της σχολής του Γιακουμάκη

Το πόρισμα της έρευνας “καίει” τη Διεύθυνση της Γαλακτομικής Σχολής, σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς προκύπτουν πάρα πολλά περιστατικά βίας με θύμα τον αγνοούμενο Βαγγέλη, τα οποία, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ουδέποτε είχαν γνωστοποιηθεί στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού του υπουργείου.

Σύμφωνα με το πόρισμα, τα φαινόμενα βίας είχαν γνωστοποιηθεί στην οικογένεια του 20χρονου και, μάλιστα, είχε ζητηθεί η συνδρομή κοινωνιολόγου. Ενήμεροι ήταν, επίσης, κάποιοι καθηγητές και ο φύλακας της Σχολής.

Ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα» αναμένεται να πάρει δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση φαινομένων bullying και για το λόγο αυτό την ερχόμενη Πέμπτη μεταβαίνει στα Ιωάννινα κλιμάκιο του υπουργείου από την Αθήνα. Αναλυτικά το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε:

-Την απομάκρυνση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης.

-Τη σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Οργανισμού την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων με μοναδικό θέμα συζήτησης «Λειτουργία της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων».

-Την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών της Σχολής για να συζητηθούν η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων, σύμφωνα και με τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.

-Το Δ.Σ. σε επόμενη συνεδρίασή του θα αξιολογήσει περαιτέρω τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης.

-Ο πρόεδρος του Δ.Σ. θα ενημερώσει για την απόφαση αυτή την οικογένεια του μαθητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων, Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας στην οικογένεια την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και όλου του στελεχικού δυναμικού ΕΛΓΟ- «Δήμητρα» στις δύσκολες ώρες που περνούν τα μέλη της.

Στο μεταξύ, οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζονται για τον εντοπισμό του 20χρονου στο Νομό Ιωαννίνων και εστιάζονται στις όχθες της λίμνης. Συγκινητική είναι η θέληση δεκάδων εθελοντών να συμμετάσχουν στις έρευνες, όπως και η συμπαράσταση που δείχνει ο κόσμος στην οικογένεια μέσω της σελίδας που έχει δημιουργηθεί στο facebook στο όνομα του Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος 

 

Διαβάστε επίσης:

Στην εισαγγελία το πόρισμα για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη

Νέα μαρτυρία για τα βασανιστήρια σε βάρος του αγνοούμενου φοιτητή – ΒΙΝΤΕΟ

Αποστόλου: Ζήτησα την παραίτηση του Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ