Γιατί δεν θέλει να δεσμευτούμε;

Γιατί δεν θέλει να δεσμευτούμε;

Για τους περισσότερους ανθρώπους, το να δεσμευτούν σε μια σχέση, είτε με το να είναι μονογαμικοί, είτε με το να μείνουν μαζί ή να παντρευτούν, είναι μια φυσιολογική διαδικασία, η οποία ακολουθεί την αρχική φάση του φλερταρίσματος και του ενθουσιασμού των ερωτευμένων. Όμως, όταν το ταίρι ενός ανθρώπου δεν επιθυμεί αντίστοιχα να εμβαθύνει στη σχέση, τότε κανείς αισθάνεται απογοήτευση, απόρριψη και ότι κάτι δεν πάει καλά.

Γιατί οι άνθρωποι φοβούνται τη δέσμευση

Ο φόβος της δέσμευσης, είτε σε μόνιμη σχέση είτε σε σοβαρή σχέση που σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα φέρει το γάμο, είναι ιδιαίτερα έντονη στους άντρες. Όταν ένα άτομο είναι σε μια σχέση για κάποιο χρονικό διάστημα, τα πράγματα πάνε καλά και φαίνεται ότι το ζευγάρι περνάει όμορφα, το φυσιολογικό είναι να συμβεί το επόμενο βήμα, όπου η σχέση με κάποιον τρόπο επισημοποιείται: όχι απαραίτητα με γάμο, αλλά με «όρκους» πίστης και αφοσίωσης και παραδοχή στους φίλους ότι πρόκειται για σοβαρή σχέση.

Όταν όμως κάτι τέτοιο δεν ακολουθεί μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το άτομο που περιμένει αυτή την εξέλιξη μπορεί πολύ εύκολα να το θεωρήσει προσωπική του ήττα, απόρριψη, ή ότι έχει κάποιο ελάττωμα τόσο σοβαρό, που ο/η σύντροφός του δεν το θέλει εξαιτίας αυτού.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ