Γιάννης Τοπαλούδης: Είχαν διώξει και την Ελένη μας όταν είχε καταγγείλει τον βιασμό

«Δυστυχώς δεν θα είναι και το τελευταίο θύμα. Λυπάμαι που το λέω. Και η συνέχεια θα είναι ακόμη πιο δυσάρεστη, ακόμη πιο φρικιαστική ενδεχομένως», σημείωσε ο Γιάννης Τοπαλούδης αναφερόμενος στη γυναικοκτονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Τα 5 λεπτά της 28χρονης στο Αστυνομικό Τμήμα πριν από τη φονική ενέδρα

«Να συλλυπηθώ τους γονείς της Κυριακής και να τους ευχηθώ τεράστια ψυχική δύναμη για αυτόν τον Γολγοθά που έχουν να αντιμετωπίσουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Για τον ισόβιο ψυχικό τους θάνατο. Εύχομαι κάποια στιγμή τα ισόβια γι’ αυτούς τους ειδεχθείς δολοφόνους να γίνουν πραγματικά ισόβια», είπε αναφερόμενος στις ποινές για τους κατηγορούμενους στις περιπτώσεις γυναικοκτονιών.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη ανέφερε ότι η αύξηση της βίας είναι μια αλυσιδωτή αντίδραση και τόνισε ότι «αν δεν πάρουμε κάποια μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την συνεχόμενη και αυξανόμενη βία θα έχουμε μία τεράστια πυρηνική έκρηξη και θα έρθει από την ίδια την κοινωνία. Δεν μπορεί να δεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις».

Συγκλονίζουν τα λόγια του όταν αναφέρεται στη στάση της αστυνομίας για την υπόθεση της κόρης του, Ελένης: «Τον Δεκέμβριο του 2017 είχε γίνει βιασμός στην Ελένη μας, πήγε στην αστυνομία κατήγγειλε το συμβάν και ο αστυνομικός και ο αξιωματικός που είχαν υπηρεσία της είπαν ”πήγαινε να βρεις το βίντεο και έλα μετά να κάνεις την καταγγελία”. Υπάρχουν αστυνομικοί που είναι ήρωες, δεν είναι όλοι ίδιοι. Αν ήταν το δικό τους παιδί έτσι θα το διώχνανε;».

«Δεν μπορεί, δηλαδή, να ανεχόμαστε τέτοιες καταστάσεις. Δεν μπορεί να ανεχόμαστε αδιαφορία και ανευθυνότητα», πρόσθεσε.

«Τα χρόνια όσο και να περάσουν, ο πόνος δεν σβήνει ποτέ»

«Όσα χρόνια και να περάσουν, είναι σαν να μην πέρασε ούτε ένα λεπτό. Η διάρκεια και η περίοδος της ζωής μας, της ζωής της οικογένειας ενός θύματος χωρίζεται σε δυο περιόδους: στην πρώτη περίοδο, πριν από τον θάνατο του παιδιού και στην άλλη περίοδο, μετά τον θάνατο του παιδιού, που δυστυχώς εκεί επέρχεται ο ψυχικός μας θάνατος» τόνισε.

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ