Tεμάχισε και έβρασε το νεογέννητο εγγόνι της – Σαν σήμερα ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην Ελλάδα

Ήταν 9 Μαΐου του 1908 όταν έλαβε χώρα ένα από τα πιο φρικιαστικά εγκλήματα στην ιστορία της Ελλάδας. Η Κρητικιά Μαρία Παπαδάκη τεμαχίζει ζωντανό και έπειτα βράζει το νεογέννητο μωρό της κόρης της. 

Όπως αναφέρεται σε δημοσιεύματα των εφημερίδων της εποχής, η 60χρονη χήρα καταγόταν από τα Σφακιά. Η Μαρία Παπαδάκη είχε μετακομίσει από την Κρήτη σε γειτονιά του Πειραιά μαζί με την 30χρονη κόρη της. Οι δυο γυναίκες ζούσαν μόνες τους σε ένα μικρό ισόγειο διαμέρισμα. Η 30χρονη Αφροδίτη είχε μείνει έγκυος στην Κρήτη χωρίς να είναι παντρεμένη. Το γεγονός αυτό, την εποχή εκείνη συνιστούσε αιτία μεγάλης κοινωνικής κατακραυγής από τον περίγυρο.

Προκειμένου να αποφύγουν τα κουτσομπολιά της γειτονιάς, μητέρα και κόρη κρατούσαν καλά επτασφράγιστο το μεγάλο τους μυστικό: Όταν οι γειτόνισσες ξεκίνησαν να ρωτούν για την κοιλιά της 30χρονης που μεγάλωνε, εκείνη απαντούσε ότι έπασχε από υδρωπικία. Πρόκειται για μια ασθένεια κατά την οποία η κοιλιά γεμίζει με υγρό και πρήζεται.

Τεμάχισε το βρέφος και το έβρασε

Οι μήνες πέρασαν και κάποια στιγμή άρχισαν οι πόνοι της γέννας. Όπως έγραφε δημοσίευμα της εφημερίδας «Σκριπ», μητέρα και κόρη κλείστηκαν στο μαγειρειό του σπιτιού τους, για να κρατήσουν μυστικό τον τοκετό. Το νεογέννητο αγοράκι βρίσκει φρικτό θάνατο πριν προλάβει να ακουστεί το κλάμα του.

Η 30χρονη, σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, μετέβη στην κρεβατοκάμαρα για να ξαπλώσει, αφήνοντας το νεογέννητο μωράκι στα χέρια της μητέρας της. «Με ένα μαχαίρι αποκεφάλισε το νεογνό και του έκοψε τα πόδια. Στη συνέχεια τοποθέτησε τα κομμάτια μέσα σε ένα τσουκάλι με βραστό νερό για να τα εξαφανίσει», γράφεται σε δημοσίευμα της εποχής που περιγράφει το φρικιαστικό έγκλημα.

Η αποκάλυψη

Πώς, ωστόσο, αποκαλύφθηκε το τραγικό περιστατικό; Καθ’ οδόν από το μαγειρειό στο δωμάτιο, η λεχώνα άφησε ίχνη αίματος στην πλακόστρωτη αυλή του σπιτιού. Το αίμα κίνησε, όπως ήταν λογικό, την περιέργεια των γειτονισσών: Κάποιες από αυτές εισέβαλαν στο δωμάτιο όπου βρισκόταν η 30χρονη κι έκπληκτες διαπίστωσαν ότι η τελευταία είχε μόλις γεννήσει… Οι γυναίκες δεν άργησαν να διαπιστώσουν το τι είχε συμβεί και κάλεσαν την Αστυνομία.

Η μητέρα συνελήφθη και οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, ενώ η λεχώνα κόρη μεταφέρθηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο. Τα κομμάτια του βρέφους μεταφέρθηκαν στο τμήμα για την τυπική νεκροψία και την σύνταξη της ιατροδικαστικής έκθεσης.

«Η κακούργος γραία Μαρία»

Η 30χρονη στην κατάθεσή της, είπε ότι δεν γνώριζε ότι ήταν έγκυος και πίστευε ότι είχε τυμπανισμό. Όταν πια έφτασε η ώρα του τοκετού και κατάλαβε ότι επρόκειτο να γεννήσει, σκέφτηκε ότι επρόκειτο για το παιδί ήταν ενός δικηγόρου από τα Χανιά με τον οποίο διατηρούσε ερωτική σχέση. Η ίδια είπε ότι δεν γνώριζε τίποτα για τις προθέσεις της μητέρας της, καθώς μετά τον τοκετό έπεσε σχεδόν λιπόθυμη στο κρεβάτι της.

«Η κακούργος γραία Μαρία ανακρινόμενη κατατέθηκεν ότι όταν είδε ότι εγέννησε η θυγάτηρ της Αφροδίτη, σάστισε διότι απ’ έξω είχαν μαζευτεί γυναίκες και εφοβήθη μήπως αντιληφθούν αυτό το πράγμα με τα κλάματα του παιδιού και δια τούτο του έκοψε το κεφάλι με το μαχαίρι, πιστεύει ότι όμως ότι το παιδί γεννήθηκε νεκρό», γράφει η εφημερίδα «Σκριπ»….

Ωστόσο, οι γιατροί του νοσοκομείου διέψευσαν την 30χρονη, καθώς όταν είχε πάει για εξετάσεις με τη μητέρα της λίγους μήνες πριν από το φρικιαστικό έγκλημα, της είχαν πει ότι επρόκειτο για εγκυμοσύνη και όχι για τυμπανισμό. Η κακούργος Μαρία Παπαδάκη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα όπου ομολόγησε το έγκλημα της και είπε χαρακτηριστικά ότι «έπεσε και το έκοψα κύριε Εισαγγελέα μου». Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κρατητήριο για να δικαστεί…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ