Γέρακας: Κατάληψη και ένταση σε Γυμνάσιο για τον θάνατο του 17χρονου στην Βοιωτία

Σε κατάληψη προχωρούν μαθητές του 2ου Γυμνασίου στον Γέρακα στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού έπειτα από επεισοδιακή καταδίωξη στην Βοιωτία.

Κούγιας για τον 17χρονο στην Βοιωτία: Θα δώσω ολόκληρο το βίντεο – Ήταν πετσοκομμένο

Όπως φαίνεται στις εικόνες που δημοσιεύει το enikos.gr, έξω από το σχολείο επικράτησε αναστάτωση και ένταση. Μαθητές ανέβηκαν πάνω σε κάδους απορριμμάτων έξω από το σχολικό συγκρότημα, ενώ στον δρόμο υπάρχουν κι άλλοι μαθητές και γονείς.

Κούγιας για τον 17χρονο στην Βοιωτία: Δεν είναι Ρομά – Πλαστογραφημένο το ηχητικό ντοκουμέντο που κυκλοφόρησε

Κάποια στιγμή ένας άνδρας επιχείρησε να αποσπάσει μια ξύλινη παλέτα από τους ανηλίκους με αποτέλεσμα να ξεσπάσει καβγάς.

Όπως φαίνεται στο φέιγ βολάν ο λόγος της κατάληψης είναι ο θάνατος του 17χρονου στην Βοιωτία. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι «σκοπός της κατάληψης δεν είναι να χάσουμε μάθημα αλλά για το παιδί που είχε κλείσει τα 17 του χρόνια και τα υπόλοιπα που του στέρησε ο 41χρονος αστυνομικός, το παιδί που είχε ολόκληρη τη ζωή μπροστά του αλλά του την στέρησε ο ρατσισμός».

Θεσσαλονίκη: Στους δρόμους οι Ρομά για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία – Έστησαν πύρινα οδοφράγματα – ΒΙΝΤΕΟ

Και προστίθεται: «Αφού δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω στη ζωή τον 17χρονο Ρομά με κάποιον τρόπο και εμείς πρέπει κάπως να τον τιμήσουμε και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι κατάληψη, για να βάλουμε κάτω τον ρατσισμό και για ακόμη μια φορά να καταλάβουμε ότι όλοι είμαστε ίσοι και αξίζουμε μια δεύτερη ευκαιρία όπως την άξιζε και ο 17χρονος φίλος μας. Οι ζωές των Ρομά μετράνε. Όχι στον ρατσισμό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ