Φθιώτιδα: Τον χώρισε η σύντροφός του και απείλησε ότι θα την σκοτώσει

Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Λαμίας, κάθισε ένας 25χρονος από τη Λοκρίδα Φθιώτιδας για τις πράξεις της ενδοοικογενειακής απειλής κατ’ εξακολούθηση, ενδοοικογενειακής παράνομης βίας και της ελαφράς φθοράς ξένης ιδιοκτησίας σε βάρος της μέχρι πρότινος συντρόφου του.

Η σύντροφός της κατήγγειλε ότι από τις 12/05, οπότε και τον χώρισε, δεχόταν απειλητικά τηλεφωνήματα και μηνύματα, όπως μεταδίδει το lamiareport.gr.

Στις 15/5 ο δράστης ακολούθησε την παθούσα και με το όχημά του διέκοψε την πορεία του δικού της αυτοκινήτου. Ακολούθως εξήλθε από το δικό του όχημα και κλώτσησε την πόρτα του αυτοκινήτου της πρώην συντρόφου του, εξυβρίζοντάς την και απειλώντας την ότι θα τη σκοτώσει.

Στην απολογία του ο 25χρονος δήλωσε μετανιωμένος και ότι όσα έκανε έγιναν πάνω στα νεύρα του. Την επίμαχη ημέρα την ακολούθησε, όπως είπε για να συζητήσουν, εκείνη όμως αρνιόταν να τον ακούσει και τον βιντεοσκοπούσε, με αποτέλεσμα να νευριάσει και να κλωτσήσει την πόρτα του αυτοκινήτου της.

Σημειώνεται ότι επειδή η κοπέλα ανέφερε στους αστυνομικούς για απειλές κατά τη ζωή της, ενημερώθηκε για την δυνατότητα εγκατάστασης του «panic button» στο κινητό της, αλλά και τη δυνατότητα μεταφορά της σε ασφαλή χώρο για διαμονή, τα οποία αρνήθηκε δηλώνοντας ότι θα μένει στο πατρικό της σπίτι.

Η υπόθεση αναβλήθηκε για τις 12:00’ το μεσημέρι της Τετάρτης 22/5/2024, κατά το άρθρο 424 προκειμένου να προσκομιστεί πρακτικό υποβολής ποινικής διαμεσολάβησης, από τους συνηγόρους τους Δημήτρη Κρούπη (του κατηγορουμένου) και Αργυρώ Καραφέρη (της παθούσας).

Όπως σημείωσαν οι δύο δικηγόροι στο LamiaReport «πολλές φορές ο θεσμός της ποινικής διαμεσολάβησης, λειτουργεί ευεργετικά για τους εμπλεκόμενους και τους δίνει το δικαίωμα για την ειρήνευση των σχέσεων τους».

Στον 25χρονο, το Δικαστήριο επέβαλλε τους περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης επικοινωνίας με την πρώην σύντροφό του και τη μη προσέγγισή της στα 100 μέτρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ