Φρίκη από τις αποκαλύψεις για τον ιερέα: Οι απειλές, τα αισχρά λόγια και η σοκαριστική κατάθεση της ανήλικης

Ως ένας χειριστικός άνθρωπος περιγράφεται ο 37χρονος ιερέας ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης στα Κάτω Πατήσια. Σε αυτόν τον χαρακτηρισμό έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί και οι ψυχολόγοι του τμήματος Ανηλίκων που έχουν σκιαγραφήσει , μέσω των όσων τους είπε το 16χρονο κορίτσι, το προφίλ και τον χαρακτήρα του ιερέα.

Ένας πολύ χειριστικός άνθρωπος που ήξερε να χειραγωγεί τα παιδιά και “έχτιζε” βήμα-βήμα τη σχέση του μαζί τους. Ένας άνθρωπος υπεράνω πάσης υποψίας που  εμφανιζόταν ως φίλος στον οποίο τα παιδιά του κατηχητικού μπορούσαν να εκμυστηρεύονται όσα δεν λένε οι έφηβοι στους γονείς τους χωρίς να αφήνει να διαφαίνονται οι απώτερος σκοποί του.

Αυτούς τους άφηνε για το τέλος εμφανίζοντάς τους μάλιστα ως φυσικό ακόλουθο της στενής σχέσης που δημιουργούσε με τα παιδιά. Αυτό ακριβώς έκανε στις αρχές του 2019 και με το τότε 13χρονο κορίτσι.

Τα όσα αποκαλύπτονται προκαλούν φρίκη.  “Δεν είμαι μόνο ο πνευματικός σου πατέρας” έλεγε ο ιερέας στο ανυποψίαστο παιδί, “είμαι ο άνθρωπος που μπορείς να δεις ερωτικά, να με ακουμπήσεις παντού, σε όλο το σώμα!”

Όταν δεν έπαιρνε αυτό που ήθελε, χρησιμοποιούσε άλλου είδους χειρισμό. Τον φόβο. Το κορίτσι κατέθεσε ότι όταν αρνιόταν να ενδώσει στις ανομολόγητες και φρικτές απαιτήσεις του, ο ιερέας το απειλούσε λέγοντας ότι θα εκθέσει την ίδια και την οικογένειά της.

Ακόμη και όταν το παιδί έφυγε οριστικά από το κατηχητικό, μη μπορώντας να αντέξει άλλο, ο ιερέας του έστελνε καθημερινά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο, την αναζητούσε και απαιτούσε να επιστρέψει πίσω.

Η δύσκολη κατάθεση

Το ανήλικο κορίτσι κλαίγοντας και σταματώντας πολλές φορές την κατάθεση του, περιέγραψε πολλές βίαιες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στο κατηχητικό αλλά και στο αυτοκίνητο του ιερέα όπου βιάστηκε.

Η συμπεριφορά του 37χρονου απέναντί της ,όπως περιγράφεται στην κατάθεση, ήταν ενός ανθρώπου που νόμιζε ότι απευθυνόταν σε ενήλικη γυναίκα με έντονη σεξουαλική εμπειρία και όχι σε ένα παιδί στην αρχή της εφηβείας του που δεν είχε ούτε καν φλερτ με συνομήλικο της.

Όπως είπε η ανήλικη, «στο πλαίσιο της εξομολόγησης εντός του χώρου του ναού, ο κατηγορούμενος της έθετε ερωτήσεις σεξουαλικού περιεχομένου, στις οποίες αυτή δεν επιθυμούσε να απαντήσει, καθώς ένιωθε άβολα και ο κατηγορούμενος επέμενε λέγοντας της ότι αυτός είναι ο πνευματικός της και θα πρέπει να τον έχει σαν Θεό της και να είναι τα πάντα για αυτήν, ζητώντας με αυτόν τον τρόπο υπακοή». Επίσης, σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται στη δικογραφία,  στο πλαίσιο της εξομολόγησης τον Νοέμβριο του 2019, ο κατηγορούμενος της είπε ότι θα παίξουν ένα «παιχνίδι», το οποίο αποτελείται από δέκα βήματα, και με πρόφαση αυτό προέβη σε ασελγείς πράξεις.

Η φρασεολογία που χρησιμοποιούσε, λένε οι αστυνομικοί, ήταν τόσο σκληρή και οι κινήσεις του ιδιαίτερα άγριες σε σημείο που το κορίτσι ακόμη και τώρα, περίπου ενάμιση χρόνο μετά την κακοποίηση του, δεν μπορεί να συνέλθει σωματικά και κυρίως ψυχολογικά. Το enikos.gr έχει στη διάθεση του όλα τα στοιχεία από την κατάθεση της ανήλικης, όμως επιλέγουμε να μην  δημοσιοποιήσουμε τις αισχρές εκφράσεις που φέρεται να χρησιμοποιούσε ο κατηγορούμενος, σεβόμενοι το θύμα και την οικογένειά του.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.