Δικηγόρος του 37χρονου ιερέα: Δεν έχει υπάρξει ποτέ βιασμός – Η υπόθεση στηρίζεται σε φαιδρά στοιχεία

Ανατριχιαστικές είναι οι καταγγελίες ότι 37χρονος ιερέας στον Άγιο Παντελεήμονα και πατέρας τριών παιδιών, βίασε ανήλικη. Ο δικηγόρος του, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος μιλώντας στο OPEN και αναφερόμενος και σε άλλες καταγγελίες για τη δράση του ιερέα, είπε ότι «υπάρχει μία μαρτυρία, η οποία δεν είναι έγγραφη καταγγελία, είναι μόνο προφορική στα κανάλια».

Ο κ. Θεοδωρόπουλος τόνισε ότι «η θέση του εντολέως μου είναι ότι δεν έχει υπάρξει ποτέ μα ποτέ βιασμός κατά ανηλίκου. Δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε βιασμού ούτε αποπλάνησης. Στη δικογραφία προς έκπληξη και δική μου – γι’ αυτό και ανέλαβα την υπόθεση- δεν υπάρχει κανένα στοιχείο ψηφιακού δίσκου στο οποίο να αναφέρονται είτε φωτογραφίες σεξουαλικού περιεχομένου ή πορνογραφικού υλικού. Υπάρχει μόνο μία κατάθεση ανήλικης. Συμβούλευσα τον πελάτη μου εάν έχει κάνει το ο, τιδήποτε να το παραδεχτεί στις ανακριτικές και δικαστικές Αρχές».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «εάν στη δικογραφία δεν υπάρχουν τα στοιχεία που καταδικάζουν τον ιερέα ως βιαστή ή ως φερόμενο ως άνθρωπο που αποπλάνησε μία ανήλικη, τότε πρόκειται για μια υπόθεση που στηρίζεται σε φαιδρά στοιχεία».

Είπε ακόμη ότι «ο ιερέας λέει πως υπήρξαν μαθήματα κατήχησης ενηλίκων ή ανηλίκων παλαιότερα. Η σύζυγος του ιερέα υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε στιγμή που θα μπορούσε να ήταν μόνος του με παιδιά ανήλικα και να υπήρξε ένας άνθρωπος που θα αποπλανούσε τα παιδιά αυτά».

Σχετικά με τα όσα ισχυρίζεται η καταγγέλλουσα ότι την κρατούσε μετά την κατήχηση, ο κ. Θεοδωρόπουλος υποστήριξε ότι «τότε, δεν τα κατήγγειλε πριν από τρία χρόνια. Τι φοβόταν; Δεν την απειλούσε κανένας. Εάν υπήρχε φωτογραφικό υλικό από τον ιερέα προς την ανήλικη δεν θα έπρεπε η καταγγέλλουσα να το έχει προσκομίσει στις ανακριτικές Αρχές; Μπήκαν στο σπίτι του ιερέα οι ανακριτικές Αρχές και δεν διαπιστώθηκε ούτε στα κινητά του ή στον ψηφιακό δίσκο πορνογραφικό υλικό».

«Πρέπει να δούμε για ποιο λόγο έγινε η καταγγελία» τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ