“Φρένο” στο διορισμό Τσακνή στην ΕΡΤ

Της Άννας Κανδύλη

Φρένο στο διορισμό του Διονύση Τσακνή και του Λάμπη Ταγματάρχη στη διοίκηση της ΕΡΤ, επιχειρεί να βάλει με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και έκδοση προσωρινής διαταγής ο πρώην δικηγόρος της Ε.Ρ.Τ. Γιώργος Κόκκας.

Ο κ. Κόκκας ζητά από το Πρωτοδικείο Αθηνών, ενώπιον του οποίου θα συζητηθεί αύριο το αίτημα, να ανασταλεί με προσωρινή διαταγή η διαδικασία ακρόασης από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής μελών του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «νέας» Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.

Η αναστολή ζητά να δοθεί μέχρι την έκδοση απόφασης από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας επί της συζητηθείσας την 7.3.2015 αίτησης ακύρωσης της απόφασης για το λουκέτο που μπήκε, αίτηση που ο ίδιος έχει καταθέσει.

Να σημειωθεί ότι από την Ολομέλεια του ΣτΕ έχει ήδη εκδοθεί απόφαση για το «μαύρο» στην Ε.Ρ.Τ., αλλά εκκρεμεί η έκδοση και άλλης απόφασης από διαφορετική σύνθεση και με άλλο πρόεδρο, επί της προσφυγής του κ. Κόκκα.

Ως προς την επιλογή των συγκεκριμένων προσώπων για την  Ε.Ρ.Τ., ο δικηγόρος αναφέρει μεταξύ άλλων ότι αυτή έγινε «αυθαίρετα («εν κρυπτώ και παραβύστω») χωρίς καμιά διαφάνεια, δημοσιότητα και δημοκρατική διαδικασία».

Υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχει άμεσος και κατεπείγων κίνδυνος, μόλις κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματική και παράνομη η παύση λειτουργίας της Ε.Ρ.Τ. Α.Ε., να «έχει εν τω μεταξύ  προκληθεί αθεράπευτη βλάβη».

Με το ίδιο αίτημα ο προσφεύγων ζητά να διαταχθεί  η προσωρινή  παροχή των υπηρεσιών του ως δικηγόρου στην  Ε.Ρ.Τ. Α.Ε.  με τους μισθολογικούς  και ασφαλιστικούς  όρους  της εργασιακής του σχέσης  που ίσχυαν πριν αυτή κλείσει τον Ιούνιο του 2013.

 

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Η ΕΡΤ ανοίγει την ερχόμενη Δευτέρα

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ