Κορονοϊός: Φόβοι για 20.000 κρούσματα

Η αποκάλυψη από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ότι σήμερα θα έχουμε νέο αρνητικό ρεκόρ λόγω της Όμικρον, με πάνω από 15.000 κρούσματα, ενισχύει τους φόβους που εκφράζονται ότι μπορεί σήμερα να αγγίξουμε για πρώτη φορά τον αριθμό 20.000.

Οι πρωινές αναφορές για τα κρούσματα ήταν 15.000, συνεπώς οι ώρες που υπολείπονται μέχρι το απόγευμα για τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων αναμένεται να ωθήσουν τους αριθμούς γύρω στα 18.000 με 20.000.

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι ανησυχίες για τον κλάδο της εστίασης, καθώς τα νυχτερινά κέντρα τις γιορτινές ημέρες είναι γεμάτα. Όπως τις ημέρες των Χριστουγέννων έτσι και για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς αναμένεται τα κέντρα να είναι φίσκα, κάτι που προβληματίζει τους ειδικούς. Αύριο προγραμματίζεται νέα σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, ώστε να εκτιμήσουν τη νέα αύξηση των κρουσμάτων.

Δεν αποκλείεται να χρειαστεί να επισπευστεί η εφαρμογή των μέτρων, που ανακοινώθηκαν χθες με έναρξη την 3η Ιανουαρίου.

Σαρηγιάννης

Χθες ο Γκίκας Μαγιορκίνης είχε εκφράσει την εκτίμηση για 12.000 κρούσματα.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι αναμένεται μια αύξηση με ενδεικτικό νούμερο τα 12.000 κρούσματα, αριθμός που μπορεί να καταγραφεί ακόμη και αύριο: “Είναι εξαιρετικά δύσκολο να μετρήσουμε, να σας πω έτσι αριθμούς κρουσμάτων. Είχα πει ότι περιμένουμε 10.000-12.000 κάποια στιγμή γιατί είναι νούμερο που δεν το έχουμε δει και είναι νούμερο που θα το φτάσουμε σίγουρα. Είναι νούμερο που δεν μας φαινόταν πιθανό. Δεν μπορώ να πω σε τι αριθμό κρουσμάτων θα φτάσουμε. Ο τρόπος με τον οποίο κινείται ο συγκεκριμένος ιός δεν ακολουθεί τα κλασικά γραμμικά μοντέλα, οπότε θα περιμένουμε μια αύξηση και μετά ένα πλατό. Το πού θα φτάσει αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να το υπολογίσουμε” σημείωσε.

 

“Μπορώ να σας πω ότι θα δούμε μεγάλους αριθμούς κρουσμάτων, τα 12.000 είναι ένα ενδεικτικό νούμερο, είναι πιθανό να το δούμε και μέσα σ’ αυτήν την εβδομάδα, ίσως να το δούμε και αύριο αυτό το νούμερο” τόνισε.

Πλεύρης: Να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα δούμε τέτοιους αριθμούς το επόμενο διάστημα

“Ήδη σήμερα στην πρώτη πρωινή εκτίμηση υπάρχουν 15.000 κρούσματα. Θα έχουμε κρούσματα υψηλότερα πάνω από κάθε άλλη φορά, γιατί η Όμικρον έχει τρομακτική μεταδοτικότητα” αποκάλυψε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είπε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι θα δούμε τέτοιους αριθμούς το επόμενο διάστημα. Αύριο η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου.

“Δεν υποτιμούμε τον παράγοντα των κρουσμάτων. Σήμερα και αύριο θα παρακολουθήσουμε τα κρούσματα και θα συνεδριάσει εκ νέου η επιτροπή για να αποτιμήσει τη νέα άνοδο των κρουσμάτων, προκειμένου να δούμε αν τα μέτρα που πήραμε αρκούν ή αν θα χρειαστεί να έρθουν νωρίτερα” υπογράμμισε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ