Φωτιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Πάρνηθα και Βοιωτία – Αναφορές για εμπρησμό – «Ακούσαμε εκρήξεις»

Δυσκολότερη απ’ ότι αρχικά φαινόταν είναι η κατάσταση σε Πάρνηθα και Βοιωτία, καθώς οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Σχετικά με το μέτωπο της Πάρνηθας, που ξεκίνησε από τη Φυλή την Τρίτη το πρωί και επεκτάθηκε σε Χασιά, Ασπρόπυργο, Αγία Παρασκευή και Άγιο Ιωάννη Ρώσσο Αχαρνών, τα πράγματα φαίνεται να ξεφεύγουν, καθώς οι άνεμοι που πνέουν αυτή την ώρα είναι ισχυροί κάνοντας ακόμη πιο δύσκολο το έργο των επίγειων δυνάμεων.

Συνολικά αυτή την ώρα βρίσκονται σε διάφορα σημεία ανά την πλαγιά 11 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, οι οποίες προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν το κομμάτι των αναζωπυρώσεων εντός των καμένων εκτάσεων, μέχρι να σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

Μάχη με τις αναζωπυρώσεις και στην Βοιωτία

Τώρα, όσον αφορά το μέτωπο Βοιωτίας στο Στειρί και εκεί οι επίγειες δυνάμεις αντιμετωπίζουν ισχυρές αναζωπυρώσεις, δίνοντας τιτάνιες μάχες προκειμένου να μην επεκταθεί η φωτιά εντός της οικιστικής ζώνης.

Συνολικά αυτή την ώρα επιχειρούν 32 Πυροσβέστες 13 οχήματα και 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

«Ακούσαμε εκρήξεις»

Κάτοικος της περιοχής μίλησε στον ΣΚΑΪ κι άφησε σαφείς αιχμές για εμπρησμό, αφού έκανε λόγο για εκρήξεις

«Γύρω στις 15:30 ήμουν στον Όσιο Λουκά και προσπαθούσα μαζί με τους πυροσβέστες να σβήσουμε τη φωτιά. Μίλησα και με έναν φίλο μου, του λέω “Τι έγινε ρε Μάκη; Πώς πήρε φωτιά;” “Ήμασταν εδώ στον Όσιο Λουκά και ακούσαμε τα “μπαμ”. Δεν ξέρω τι ήταν, πάντως ακούσαμε εκρήξεις”. Η φωτιά είναι ακριβώς πάνω από τον Όσιο Λουκά. Και πέρσι είχε πάρει πάλι στο ίδιο σημείο, όμως φέτος δεν ξέρω τι έγινε. Από αμέλεια; Δεν την πρόλαβαν; Έφτασε στο βουνό».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ