Φωτιά στον Σχοινιά: «Η μάχη με τις φλόγες θα διαρκέσει όλο το βράδυ» – Τι λέει στο enikos.gr o Δήμαρχος Μαραθώνα

Για την φωτιά που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη στον Σχοινιά από το απόγευμα της Πέμπτης (12/10) μίλησε στο enikos.gr ο δήμαρχος Μαραθώνα Στέργιος Τσίρκας, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε πως η μάχη με τις φλόγες αναμένεται να είναι ολονύχτια.

Φωτιά στον Σχοινιά: Διακοπή κυκλοφορίας στην είσοδο του κωπηλατοδρομίου

«Αυτή την στιγμή δεν φυσάει σχεδόν καθόλου και το σημείο στο οποίο καίει η φωτιά είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο καθώς αποτελεί υδροβιότοπο στον οποίο καίγονται καλαμιές», δήλωσε ο κ. Τσίρκας και στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής αυτή την στιγμή, ωστόσο, η μάχη με τις φλόγες θα διαρκέσει όλο το βράδυ».

Μάλιστα, ο ίδιος δεν έκρυψε την ανησυχία του για την φωτιά που καίει κοντά στο ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο τονίζοντας πως: «Μπορεί η φωτιά να βρίσκεται σε απόσταση ασφαλείας και μακριά από κατοικημένες περιοχές, ωστόσο, εξακολουθούν τα πράγματα να είναι επικίνδυνα και θα πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα, καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία».

Φωτιά στον Σχοινιά: Συνεχίζεται η μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Φωτιά στον Σχοινιά, κοντά στο κωπηλατοδρόμιο

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν την τελευταία ώρα για την φωτιά που ξέσπασε πριν από τις 6 το απόγευμα και καίει σε βαλτώδη έκταση με καλαμιές και χαμηλή βλάστηση, ανάμεσα στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα και τον Σχοινιά.

Έτσι επί τόπου βρίσκονται και επιχειρούν 65 πυροσβέστες με 14 οχήματα της Πυροσβεστικής και πέντε ομάδες πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος πραγματοποίησε ρίψεις νερού κι ένα ελικόπτερο.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως σύμφωνα με τον δήμο Μαραθώνα, συνδράμουν οι εθελοντικές ομάδες του Δήμου Μαραθώνος ΠΥΣΕΘ και ΣΕΔΜ και εθελοντικές ομάδες όμορων δήμων.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ