Φωτιά στο Σουφλί: Δύσκολη μάχη με τις φλόγες στο δάσος της Δαδιάς, επεκτείνεται το πύρινο μέτωπο

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα σε αγροτοδασική έκταση πλησίον του φράγματος της Λύρας στο Σουφλί του Έβρου.

Παρά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, η κατάσταση παραμένει δύσκολη και η φωτιά δείχνει να επεκτείνεται λόγω και των πεύκων που καίγονται.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, η φωτιά που ξεκίνησε από την περιοχή μεταξύ των χωριών Λύρα και Λαγυνά Σουφλίου έχει επεκταθεί στο δάσος Δαδιάς-Λευκίμης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 29 υδροφόρα οχήματα, 4 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 6 αεροπλάνα, καθώς και 4 ελικόπτερα.

Όπως αναφέρει το GRTimes η φωτιά δεν απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές και καίει ανεξέλεγκτα. Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος αναφέρει στην ιστοσελίδα ότι “η φωτιά είναι μεγάλη και η κατάσβεσή της παραμένει μέχρι αυτή την ώρα μια δύσκολη υπόθεση. Επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν”.

Σημειώνεται ότι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή φτάνουν τα 3 μποφόρ, ωστόσο όπως διευκρινίζει ο δήμαρχος, “η κατεύθυνση της φωτιάς αλλάζει διαρκώς φτιάχνοντας από μόνη της μικροκλίμα που είναι δύσκολο να ελεγχθεί σε ένα δάσος”.

Πηγή-ΦΩΤΟ: Facebook

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ