Φωτιά στο Σχηματάρι: Κάηκαν αυτοκίνητα και αποθήκες, ζημιές σε σπίτια – ΒΙΝΤΕΟ

Φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (4/7) σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Βρυσούλα Σχηματαρίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα και καίει χαμηλή βλάστηση. Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι ενώ υπάρχουν κοντά διάσπαρτα σπίτια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 106 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς, δόθηκε από τον δήμο εντολή στους κατοίκους να εκκενώσουν το Δήλεσι, ενώ εστάλη και μήνυμα από το 112 για να προειδοποιήσει τους κατοίκους για τη φωτιά.

 

Σημειώνεται ότι με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) μεταβαίνει στην περιοχή για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Όπως βλέπετε στα πλάνα του MEGA και του OPEN, οι φλόγες έφτασαν στα σπίτια, με κάποια από αυτά να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ έχουν καεί αυτοκίνητα  και αποθήκες.

Σύμφωνα με το OPEN, αρκετοί κάτοικοι καταγγέλλουν πως έσβησαν μόνοι τους την πυρκαγιά, καθώς έμειναν στα σπίτια τους και με τα λάστιχα προσπαθούσαν να σβήσουν τις φλόγες από τα σπίτια τους.

Δείτε φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr

φωτιά στο Σχηματάρι

φωτιά Σχηματάρι

φωτιά στο Σχηματάρι

φωτιά Σχηματάρι

φωτιά Σχηματάρι

φωτιά Σχηματάρι

φωτιά Σχηματάρι

φωτιά Σχηματάρι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ