Φωτιά στο νότιο Ρέθυμνο: Μήνυμα του 112 για εκκένωση οικισμών

Ο πύρινος εφιάλτης επέστρεψε στο νότιο Ρέθυμνο. Πριν από λίγο, εστάλη μήνυμα μέσω του 112 για εκκένωση οικισμών, μετά την νέα αναζωπύρωση της φωτιάς το μεσημέρι της Δευτέρας και με δεδομένο ότι στην περιοχή  πνέουν θυελλώδεις άνεμοι.

Συγκεκριμένα, με το sms ενημερώνονται οι πολίτες που βρίσκονται στις περιοχές Σακτούρια και Κάτω Σακτούρια να απομακρυνθούν άμεσα και να κατευθυνθούν προς Άγιο Παύλο και Ακουμιανή Γυαλιά.

Νωρίτερα, το cretapost μετέδιδε ότι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στο σημείο υπό τον φόβο της αναζωπύρωσης και επιχειρούν πλέον στην κατάσβεση της φωτιάς, ενώ δύο ελικόπτερα καταφτάνουν από το Ηράκλειο και τα Χανιά.

φωτιά στο Ρέθυμνο

«Η φωτιά καίει εκτάσεις στα Σακτούρια» ανέφερε ο Δήμαρχος Αγίου Βασιλείου Γιάννης Ταταράκης στην ιστοσελίδα και συμπλήρωσε ότι «βρίσκομαι καθ’ οδόν και κατευθύνομαι προς τα Σακτούρια όπου έγινε αναζωπύρωση πυρκαγιάς. Εδώ έρχονται και δύο ελικόπτερα».

Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ να βρίσκονται σε ετοιμότητα στο σημείο.

Η μεγάλη φωτιά ξέσπασε την Παρασκευή στο νότιο Ρέθυμνο και έκαιγε για περισσότερα από δύο 24ώρα. Άφησε πίσω της 15.000 στρέμματα καμένης αγροτικής και χορτολιβαδικής γης.

Στην περιοχή πνέουν θυελλώδεις άνεμοι ενώ «το νότιο Ρέθυμνο θα συνεχίσει να έχει πολύ σημαντικές επιταχύνσεις σε ριπές ανέμων. Θα βρίσκεται σε μέγιστη κατηγορία στον δείκτη επικινδυνότητας (μωβ) μέχρι και την Τρίτη» ανέφερε στο cretapost ο Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Κώστας Λαγουβάρδος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ