Φωτιά στο Euroferry Olympia: ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο από τη διάσωση των δύο εγκλωβισμένων επιβατών

Δραματικές είναι οι εικόνες που εκτυλίσσονται από τα ξημερώματα στο πλοίο Euroferry Olympia, που τυλίχτηκε στις φλόγες ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσσα, ανοιχτά της Κέρκυρας. Μία γιγαντιαία επιχείρηση των Αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και ώρες, προκειμένου να απεγκλωβιστούν όλοι οι επιβάτες του πλοίου και να μεταφερθούν με ασφάλεια στο νησί. Την ίδια στιγμή, κορυφώνεται η αγωνία για τους 11 αγνοούμενους, μεταξύ των οποίων είναι και τρεις Έλληνες.

Το απόγευμα της Παρασκευής, οι εναέριοι διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ της Αθήνας κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο οδηγούς, που ανέφεραν ότι είχαν εγκλωβιστεί στο γκαράζ του πλοίου. Οι δύο οδηγοί, ένας Βούλγαρος και ένας Τούρκος, επικοινωνούσαν με τις Αρχές και ζητούσαν βοήθεια.

Ο ΣΚΑΪ μετέδωσε βίντεο από τη στιγμή της διάσωσης των δύο οδηγών από τους εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ της Αθήνας, που είχαν σπεύσει στο σημείο με ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Έπειτα από δραματικές έρευνες, οι διασώστες κατάφεραν να εντοπίσουν σώους τους δύο οδηγούς και κλήθηκε ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, που παρέλαβε τους δύο διασωθέντες.

Στις εικόνες, διακρίνεται το ελικόπτερο να κάνει πτήση πάνω από το πλοίο, που εξακολουθούσε να βγάζει καπνούς. Αφού το ελικόπτερο έκανε μία επιθεώρηση από ψηλά για την κατάσταση του πλοίου, άφησαν τους άνδρες της ΕΜΑΚ που φορούσαν ειδικές στολές να κατέβουν με τους ιμάντες πάνω στο κατάστρωμα. Εκείνοι άρχισαν να εξερευνούν το πλοίο για να εντοπίσουν τους δύο οδηγούς. Κατάφεραν να τους βρουν σε σημείο δίπλα από τον καταπέλτη και να τους βγάλουν σώους στο κατάστρωμα. Το ελικόπτερο παρέλαβε τους δύο άνδρες και μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο ένας αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα λόγω της εισπνοής των καπνών.

Δείτε τα βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ