Φωτιά στο Euroferry Olympia: Νέες συγκλονιστικές εικόνες από την κατάσβεση

Μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη ανοιχτά της Κέρκυρας, στο πλοίο “Euroferry Olympia“, το οποίο φλέγεται από τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, οι αγνοούμενοι είναι 11, μεταξύ των οποίων και τρεις Έλληνες. Τουλάχιστον 278 άτομα έχουν διασωθεί και μεταφερθεί με ασφάλεια στην Κέρκυρα.

Σημειώνεται, ότι στις έρευνες απεγκλωβισμού και διάσωσης συμμετέχουν και διασώστες της ΕΜΑΚ. Ήδη, δύο διασώστες από την 1η ΕΜΑΚ της Αθήνας βρίσκονται πάνω στο πλοίο και αναμένεται να ψάξουν στα σημεία που θα τους υποδείξουν από το Λιμενικό και πιθανώς βρίσκονται τα εγκλωβισμένα άτομα. Οι δύο εναέριοι διασώστες έφτασαν στην Κέρκυρα με ελικόπτερο.

Την επόμενη ώρα αναμένεται να φτάσουν στην περιοχή και έξι διασώστες από την ΕΜΑΚ Ιωαννίνων. Θα μεταβούν στην Ηγουμενίτσα και από εκεί με σκάφος του Λιμενικού θα μεταφερθούν στην Κέρκυρα, ώστε να πάρουν μέρος στη μεγάλη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες από τη γιγαντιαία επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, που βρίσκεται σε εξέλιξη:

φωτιά Euroferry Olympia

Οι προσπάθειες κατάσβεσης από ψηλά – Δείτε συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

Βίντεο του φλεγόμενου πλοίου Εuroferry Olympia έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό. Το πλοίο  συμφερόντων της Grimaldi Lines συνεχίζει να φλέγεται από άκρη εις άκρη, καταμεσής του πελάγους.

Τα συγκλονιστικά πλάνα προέρχονται από ελικόπτερο του Λιμενικού που έχει σπεύσει στο σημείο συμμετέχοντας στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των επιβαινόντων. Όπως βλέπετε, το μεγαλύτερο μέρος του πλοίου έχει καταστραφεί ολοσχερώς και η φωτιά να συνεχίζει να καίει ό,τι βρίσκει στο πέρασμά της, ενώ η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ