Φωτιά στο Αλιβέρι: Καλύτερη η εικόνα χάρη στα εναέρια – Συνελήφθη 75χρονος που «κάπνιζε» μελίσσια

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η φωτιά που ξέσπασε, το βράδυ της Πέμπτης, σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση στο Αλιβέρι της Εύβοιας. Πυροσβέστες με πεζοπόρα τμήματα, ομάδες εθελοντών και υδροφόρες των ΟΤΑ έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες ώστε να μην κινδυνεύσει το χωριό.

Με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν εναέρια μέσα, τρία αεροσκάφη και δυο ελικόπτερα καθώς η φωτιά καίει ψηλά στο βουνό του προφήτη Ηλία, σε δυσπρόσιτα σημεία όπου υπάρχουν πολλές μάντρες ζώων. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν συνολικά 107 πυροσβέστες, με πεζοπόρα τμήματα και 35 υδροφόρα οχήματα.

Όπως ανέφερε νωρίτερα στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου ένας  75χρονος, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή. Ο κ. Αρτοποιός απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.

 

Φωτιά Εύβοια

«Προσπαθήσαμε να ανακόψουμε την κεφαλή του ενεργού μετώπου το οποίο έχει οριοθετηθεί σε ορεινό σημείο ανατολικά από το Μηλάκι, το οποίο δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί και καίει αγριελιές και χαμηλή βλάστηση» ανέφερε και διευκρίνισε ότι ουδέποτε κινδύνευσε εργοστάσιο της ΔΕΗ ή άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Η φωτιά ξέσπασε κοντά σε τσιμεντοβιομηχανίες αλλά η φορά του ανέμου την οδήγησε αντίθετα. Πρόσθεσε ότι οι άνεμοι έχουν κοπάσει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ