Φωτιά στην Ζάκυνθο: Καταγγελίες για εμπρησμό – Ο ύποπτος με το ποδήλατο

Εμπρησμό καταγγέλλουν κάτοικοι στην Ζάκυνθο για τη φωτιά η οποία ξέσπασε το απόγευμα της Παρασκευής στο νησί. Ανάμεσα σε αυτούς που έκανε λόγο για εμπρησμό είναι και η αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου, Κατερίνα Μοθωναίου.

Xωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στο Τσιλιβί Ζακύνθου

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ1, κάποιοι είδαν ένα άτομο που φορούσε άσπρο μπλουζάκι και με ποδήλατο να βάζει φωτιά σε τουλάχιστον τρία σημεία στη συγκεκριμένη περιοχή.

Η μάχη των πυροσβεστών και των εθελοντών με τις αναζωπυρώσεις ήταν ολονύχτια. Οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς καθώς η πυρκαγιά έκαιγε σε ελαιώνα και η ελιά είναι ξύλο που «κρατάει» τη φωτιά.

Φωτιά στην Ζάκυνθο: Ενισχύονται οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 19:30 χθες . Επιχείρησαν αμέσως εναέρια μέσα: δύο καναντέρ, δύο πεζετέλ και ένα Ericsson  προλαβαίνοντας να κάνουν από μία με δύο ρίψεις το καθένα οι οποίες ήταν καθοριστικές για την έκβαση της φωτιάς που ήταν πάρα πολύ κοντά σε σπίτια. Ειδικά στο Κρυονέρι όπου ξεκίνησε, απειλήθηκαν κατοικίες ενώ εστάλη και μήνυμα 112 να είναι άπαντες σε επιφυλακή προκειμένου να γίνει εκκένωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι διατέθηκε και πλοίο στην παραλία του Τσιλιβή στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να εκκενωθεί η περιοχή. Η φωτιά μετά κατηφόρισε προς το Τσιλιβή. Εκεί έπεσαν όλες οι επίγειες δυνάμεις την νύχτα και κατάφεραν να την οριοθετήσουν.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της ΕΡΤ1:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ