Φωτιά στην Ροδόπη: Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους – Βλέπουν τα σπίτια τους να καίγονται – ΒΙΝΤΕΟ

Δραματικές στιγμές ζουν οι κάτοικοι της Ροδόπης, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους να καίγονται λόγω της μεγάλης φωτιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι κάτοικοι του Σώστη, που έχει ήδη εκκενωθεί, εκφράζουν την οργή τους, κάνοντας λόγο για μεγάλη καθυστέρηση στην συμμετοχή των εναέριων μέσων στο έργο της κατάσβεσης.

Φωτιά στην Ροδόπη: Κραυγή αγωνίας από κάτοικο του Σώστη στο enikos.gr – «Είναι τραγικό, καιγόμαστε» – ΒΙΝΤΕΟ

Ήδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Σώστης, Ληνός, Πολύανθος, μετά από Μίσχο και Μέγα Πιστό, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στους πρόποδες του Παπικίου Όρους και σε πυκνή βλάστηση.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν την φωτιά, καθώς τα εναέρια μέσα τη στιγμή που ξεκίνησε η φωτιά επιχειρούσαν στο μεγάλο μέτωπο του Έβρου, αλλά και στο πρώτο μέτωπο που είχε ξεσπάσει σήμερα στη Ροδόπη, επίσης σε δασική έκταση, στην Άνω Δροσίνη.

Φωτιά στη Ροδόπη: Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί – Καίγονται σπίτια στον Σώστη

Η κατάσταση έχει ξεφύγει όμως στους πρόποδες του Παπικίου, με τον Σώστη να βρίσκεται στη χειρότερη μοίρα, αφού τουλάχιστον 10 σπίτια και αυτοκίνητα έχουν καεί, όπως αναφέρει ο «Χρόνος».

Δείτε βίντεο από την στιγμή που τα σπίτια παραδίδονται στις φλόγες:

Νέα φωτιά στη Ροδόπη – Εκκενώνονται δύο οικισμοί

Οι κάτοικοι μετέφεραν το παράπονό τους, ότι τα εναέρια μέσα άργησαν πάρα πολύ, με αποτέλεσμα να καούν οι περιουσίες τους.

Εκκενώθηκαν πέντε οικισμοί

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στη Ροδόπη, όπου έχουν ήδη εκκενωθεί πέντε οικισμοί λόγω της νέας φωτιάς που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Μίσχο. Με νέο μήνυμα του 112 εκκενώνονται ακόμη τρεις οικισμοί, λόγω της πυρκαγιάς.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (21/8), οι κάτοικοι και επισκέπτες σε Πολύανθο, Σώστη και Ληνό ενημερώθηκαν να εκκενώσουν προς την Κομοτηνή. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται στο μήνυμα του 112.

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή εκκένωσης και για τους οικισμούς Μεγάλο Πιστό και Μίσχος με κατεύθυνση προς Ίασμο.

«Η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις»

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι κάηκαν 5 ή 6 σπίτια στο χωριό Σώστης.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, στην περιοχή υπάρχουν δύο πύρινα μέτωπα σε Μίσχο και ‘Ανω Δροσίνη και ανέφερε ότι «η φωτιά έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και έχει επεκταθεί στον ορεινό όγκο προς δυτικά».

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Άνω Δροσίνη επιχειρούν 23 πυροσβέστες με 11 υδροφόρα οχήματα και σε αυτήν του Μίσχου οκτώ πυροσβέστες με τέσσερα υδροφόρα οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη.

Επί ποδός βρίσκονται «εθελοντές, άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα και η αυτοδιοίκηση», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαλικίδης.

φωτιά Μίσχος Ροδόπη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ