Φωτιά στην Καβάλα: Καταγγελία στο enikos.gr για εμπρησμό – «Είδα την πυρκαγιά ξαφνικά μπροστά μου»

Σε μία σοβαρή καταγγελία προχώρησε στο enikos.gr ένας κάτοικος από το Διαλεκτό Καβάλας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πυρκαγιά ξέσπασε ξαφνικά και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, ενώ εξέφρασε τους φόβους του, πως ενδέχεται να οφείλεται σε εμπρησμό.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Είδα τη φωτιά στα 500 μέτρα και μετά από λίγο, ξαφνικά, μπροστά μου. Μύριζε καπνός στο Διαλεκτό και δεν γνωρίζαμε τι γίνεται, όμως από το πουθενά, είδαμε μία τεράστια πυρκαγιά» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η φωτιά αυτή την ώρα πάει στη Δαμασκηνιά και δεν ξέρουμε πού μπορεί να κινηθεί κατά την διάρκεια της νύχτας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί ελαιώνες, καλλιέργειες καθώς και σπίτια στο χωριό, ενώ το απόγευμα της Δευτέρας (21/08) εστάλη νέο μήνυμα από το 112 για εκκένωση οικισμών.

«Εάν βρίσκεστε σε Νέο Ξεριά, Παλαιό Ξεριά και Γέροντα εκκενώστε προς κόμβο Χρυσούπολης» αναφέρει το νέο μήνυμα.

Αρχικά δόθηκε εντολή εκκένωσης για το Διαλεκτό, ενώ στη συνέχεια εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, Εκλεκτού και Αβραμυλιάς να εκκενώσουν με κατεύθυνση νότια προς Παλαιά Εθνική Οδό.

Κατά την διάρκεια της προσπάθειας κατάσβεσης της φωτιάς εγκλωβίστηκαν μέσα στις φλόγες πυροσβεστικά οχήματα που έχουν υποστεί ζημιές, ένα εκ των οποίων έχει καεί. Παράλληλα, τέσσερις πυροσβέστες τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ένας από τους πυροσβέστες έχει υποστεί εγκαύματα στο πρόσωπο και ο άλλος στα χέρια, ενώ και οι δυο έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ