Φωτιά στην Πάρνηθα: Κοντά στα σπίτια στο Μενίδι οι φλόγες – Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία

Υπεράνθρωπες προσπάθειες να προστατεύσουν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας και να σώσουν περιουσίες στο Μενίδι καταβάλλουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες επιχειρούσαν όλο το βράδυ στην περιοχή δημιουργώντας αναχώματα. Η φωτιά συνεχίζει να είναι δύσκολη ενώ οι φλόγες, λόγω της αλλαγής της φοράς του ανέμου, πλησιάζουν τα πρώτα σπίτια της περιοχής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι κάτοικοι δίνουν μάχη με τις φλόγες προσπαθώντας να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Η ατμόσφαιρα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αποπνικτική.

«Εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία»

Ο αντιδήμαρχος Μενιδίου, Στάθης Τοπαλίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, δήλωσε ότι πριν από λίγο εκκενώθηκαν τρία γηροκομεία με 150 άτομα, τα οποία προς το παρόν έχουν μεταφερθεί στο δημαρχείο, τονίζοντας ότι η εκκένωση ήταν προληπτική.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης στη Φυλή στις παρυφές της Πάρνηθας είναι σε εξέλιξη και κατευθύνεται ανατολικά προς Ντάρδιζα, τον ‘Αγιο Ιωάννη τον Ρώσο και την Αγία Παρασκευή. Το ευτύχημα είναι έχουν ξεκινήσει να πετούν τα εναέρια μέσα.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 202 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 65 οχήματα ενώ με το πρώτο φως της μέρας ξεκίνησαν να επιχειρούν 2 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα, ενώ αναμένεται να ενισχυθούν περαιτέρω. Παράλληλα, τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου του Στρατού Ξηράς και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Στην περιοχή της Φυλής ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.

Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Μποσκίζα,
  • Από τη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Αγίας Παρασκευής,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Γαλήνης,
  • Από τη συμβολή των οδών Φιλίας των Λαών και Θράκης στις περιοχές των Θρακομακεδόνων και των Αχαρνών.
  • Στη λεωφόρο Φυλής και 25ης Μαρτίου,
  • Στη λεωφόρο Φυλής από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγιά Κανάλα,
  • Από την συμβολή των οδών Αγίου Κυπριανού και Θρασυβούλου,
  • Από την πλατεία Φυλής,
  • Από την Toyota (λόφος Κύριλλου),
  • Από το εστιατόριο «Χρυσό Βαρέλι»

Συνελήφθησαν 4 άτομα για πρόκληση πυρκαγιών

Η Πυροσβεστική προχώρησε την Τρίτη στη σύλληψη 4 ατόμων με την κατηγορία του εμπρησμού, οι δύο από πρόθεση και οι άλλοι δύο από αμέλεια.

Τα δύο άτομα που κατηγορούνται για εμπρησμό από πρόθεση συνελήφθησαν σε Κεφαλονιά και Ζαγόρι Ιωαννίνων, ενώ οι άλλες δύο συλλήψεις για εμπρησμό από αμέλεια έγιναν στο Κρυονέρι Αττικής και στο Πολύγυρο Θεσσαλονίκης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ