Φωτιά στη Βλυχάδα: «Αν περάσει το δρόμο χαθήκαμε» – Μάχη για να μη περάσουν οι φλόγες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ν. Περάμου

Μαίνεται η φωτιά που καίει αυτή την ώρα στην ευρύτερη περιοχή της Βλυχάδας στα Μέγαρα με σημαντικό κίνδυνο αυτή τη στιγμή, οι φλόγες να μην περάσουν την εθνική οδό.

Φωτιά στη Βλυχάδα: «Έχουν καεί σπίτια στον οικισμό Πλάτωνα» – Τι λέει στο enikos.gr ο δήμαρχος Μεγαρέων

Μάλιστα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος κοινότητας Νέας Περάμου Ιωάννης Σεβαστής τόνισε: «Ο κίνδυνος είναι να μην περάσει την εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου. Γιατί από την Κάτω μεριά έχει πάρα πολλά σπίτια. Είναι η περιοχή του Λουτρό Πύργου και το Νεράκι και είναι πολύ μεγάλος οικισμός με πολλά σπίτια και προσπαθούμε να μην περάσει το δρόμο και γι’ αυτό έχουν πέσει όλες οι δυνάμεις εδώ και προσπαθούν να τη σβήσουν και να την περιορίσουν σε αυτό το σημείο»,

«Αν περάσει το δρόμο χαθήκαμε», είπε χαρακτηριστικά και εξήγησε πως η φωτιά φάνηκε μετά τις 17:00.

Πύρινος κλοιός χιλιομέτρων στη Βλυχάδα: Υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μην περάσουν οι φλόγες την Εθνική Οδό

«Μέχρι τις 5 η ώρα το απόγευμα, δεν φαινόταν. Φαινόταν ο καπνός, δεν φαινόταν η φωτιά. Μετά τις πέντε η ώρα φάνηκαν πάνω στην κορυφογραμμή οι φλόγες και καταλάβαμε ότι έρχεται η φωτιά», ανέφερε συγκεκριμένα και συμπλήρωσε πως η φωτιά: «Έχει φτάσει μέχρι την ευθεία της Νέας Περάμου. Ακριβώς μέχρι τον δρόμο που πάμε για το Κανδήλι».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις

Τι είπε στο enikos.gr o δήμαρχος Μεγαρέων

«Έχουν καεί σπίτια στον οικισμό Πλάτωνα. Αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά έχει φτάσει από τα βόρεια του Κανδηλίου έως τον οικισμό βόρεια στον Άνω Λουτρόπυργο», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Σταμούλης.

Επιπρόσθετα, επεσήμανε πως αυτή την ώρα για την κατάσβεση επιχειρούν επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, εθελοντές αλλά και υδροφόρες και μηχανήματα της περιφέρειας και το δήμου.

«Κάνουν τα πάντα για να περιορίσουν την έκταση της πυρκαγιάς», σημείωσε ο κ. Σταμούλης κι έπειτα υπογράμμισε ότι στα σημείο όπου καίει η φωτιά αυτή την στιγμή «υπάρχει σχετική άπνοια γεγονός που μας γεμίζει με μία συγκρατημένη αισιοδοξία, καθώς είναι εφικτό να περιοριστεί η έκταση της φωτιάς»

Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο δεν είναι εφικτό να γίνει κάποια ασφαλής εκτίμηση, καθώς όπως είπε ο δήμαρχος: «Δεν ξέρουμε το πρωί τι θα μας ξημερώσει προβλέπονται ισχυροί άνεμοι για αύριο κι έτσι εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος

«Ελπίζουμε να συνδράμουν τα εναέρια μέσα κομβικής σημασίας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Άνω Βλυχάδα, Πλάτωνας και Άνω Λουτρόπυργος με τους κατοίκους, όπως ανέφερε ο δήμαρχος Μεγαρέων, να έχουν μεταφερθεί στο δημαρχείο και το ΚΑΠΗ της Νέας Περάμου.

«Αναμένεται – αν το ευνοήσουν οι συνθήκες – το πρωί να γίνει αποτίμηση και καταγραφή των ζημιών προκειμένου οι πληγέντες να λάβουν το ταχύτερο δυνατόν τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις», καταλήγει ο δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ