Φωτιά στη Βάρης – Κορωπίου: «Η πυρκαγιά ξεκίνησε από εργασίες με τροχό» λέει κάτοικος της περιοχής

Την δική του εκδοχή για τα αίτια της μεγάλης φωτιάς που σημειώθηκε χθες (19/06) στη Βάρης – Κορωπίου έδωσε κάτοικος της περιοχής, κάνοντας λόγο για εργασίες με τροχό, την στιγμή που οι Αρχές φέρεται να έχουν στα χέρια τους βίντεο ύποπτες κινήσεις ενός άνδρα τον οποίο αναζητούν ως εμπρηστή.

Στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, ο κ. Φώτης αναφέρει πως υπήρξε πάρα πολύ μεγάλη κινητοποίηση και από πυροσβέστες και από αστυνομικούς, καθώς και από εναέρια μέσα και «πραγματικά τους ευχαριστούμε».

Όσον αφορά τα αίτια της πυρκαγιάς, ο κ. Φώτης επεσήμανε πως η φωτιά ξεκίνησε από την Βάρης – Κορωπίου που δούλευαν τροχό, «είναι έγκυρο αυτό που λέω». «Από εκεί πετάχτηκαν σπίθες, άρπαξαν δίπλα τα χόρτα, ο αέρας με 8 μποφόρ, ανέβηκε η φωτιά στο βουνό επάνω. Πέταγαν τα αεροπλάνα αλλά τι να πρωτοκάνουν. Έριχναν το νερό και αυτό εξατμιζόταν στον αέρα. Στο τέλος τα κατάφεραν».

«Να καθαρίζετε τα οικόπεδα, όσοι το έκαναν σώθηκαν. Ακόμη και τώρα είναι κάποια ακαθάριστα και δεν επιτρέπεται αυτό το πράγμα να ισχύει».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ