Φωτιά στη Φωκίδα: Καταστροφή στον παραδοσιακό ελαιώνα της Άμφισσας – ΒΙΝΤΕΟ αναγνώστη

Αισθητά βελτιωμένη η κατάσταση στη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε τη Δευτέρα 4/7 στη Φωκίδα. Όμως, σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό κάηκαν χιλιάδες στρέμματα με ελαιόδεντρα. 

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Γιάννης Αρτοποιός, η φωτιά που εκδηλώθηκε στη Φωκίδα επεκτάθηκε, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Πυροσβεστικής, σε 3.000 στρέμματα αγροτικής έκτασης και περίπου σε 9.000 στρέμματα χαμηλής βλάστησης. «Σε καμία από τις πυρκαγιές που αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο αυτήν τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά. Σημειώνεται ότι στην περιοχή παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

“Μαζεύτηκε χθες η κατάσταση λίγο πριν από τη δύση του ηλίου με τα εναέρια μέσα και με τις επίγειες δυνάμεις διασώθηκαν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις πέριξ της Ιτέας, μέχρι τις 3.30 το πρωί ο μεγάλος κίνδυνος είχε αποφευχθεί. Σήμερα είναι πολύ καλύτερη η εικόνα. Υπάρχουν μικροεστίες, πιστεύω πολύ σύντομα θα κλείσει και αυτό, αλλά δυστυχώς θα μείνουν ανοιχτές οι πληγές από μια ακόμα φωτιά στον παραδοσιακό μας ελαιώνα”, είπε το πρωί στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής.

Αναγνώστης του enikos.gr έστειλε βίντεο από την Άμφισσα

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ