Φωτιά στη Γλυφάδα: Εντολή εκκένωσης στο Πανόραμα της Άνω Βούλας – Συνεχείς ρίψεις από ελικόπτερα – ΒΙΝΤΕΟ

Ενισχύεται το πύρινο μέτωπο της φωτιάς που ξέσπασε νωρίτερα σε υπαίθριο χώρο στην Άνω Γλυφάδα, καθώς οι ισχυροί άνεμοι, έντασης έως και οκτώ μποφόρ, τοπικά,  σπρώχνουν το πύρινο μέτωπο  προς το Πανόραμα της Άνω Βούλας.

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν αυτή την ώρα στο μέτωπο της πυρκαγιάς στον Υμηττό. Η φωτιά ξεκίνησε από την ‘Ανω Γλυφάδα και κατευθύνεται προς τη Βούλα.

Αλλαγές στην κυκλοφορία

Παράλληλα από την αστυνομία έγιναν και νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Πανόραμα Βούλας και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται εκτροπές στην συμβολή των οδών Τροίας και Πριάμου Έκτορος και Πατρόκλου και Θεσσαλίας και Αρματολών.

Η  Τροχαία προχωρεί σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο τέρμα της οδού Μετσόβου, πλησίον της περιοχής πουρνάρι και καίει χαμηλή βλάστηση και ξερά χόρτα. Στην περιοχή σπεύδουν δύο ελικόπτερα Έρικσον και ένα Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε πως η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου. Λόγω της πυρκαγιάς υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου. Οι πυκνοί καπνοί είναι ορατοί και από την περιοχή του Υμηττού, απ’ όπου αναγνώστες του enikos.gr στέλνουν βίντεο και φωτό.

 

 

 

Στην κατάσβεση της φωτιάς συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.
Στην περιοχή πνέουν άνεμοι που προκαλούν ανησυχία στους πυροσβέστες, γι’ αυτό έγινε άμεσα κινητοποίηση, τόσο σε επίγειες, όσο και σε εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά είναι κοντά στα σπίτια τα οποία όμως, για την ώρα, δεν απειλούνται, καθώς οι φλόγες κατευθύνονται προς το βουνό, όπως φαίνεται και στα βίντεο που έστειλαν οι αναγνώστες του enikos.gr.

Το enikos.gr στηρίζεται στην διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στην σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ