Φωτιά σε τουριστικό σκάφος ανάμεσα σε Παξούς και Κέρκυρα – Σώοι οι 15 επιβαίνοντες

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Τρίτης (22/8) στο Λιμενικό, καθώς ξέσπασε φωτιά σε τουριστικό σκάφος με 15 επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Παξούς και Κέρκυρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έσβησε με ίδια μέσα, χωρίς ευτυχώς να συμβεί κάποιος τραυματισμός. Οι 12 επιβάτες επιβιβάστηκαν σε ιδιωτικό σκάφος και μεταφέρονται αυτή την ώρα προς την Λευκίμμη, στην Κέρκυρα.

Τα τρία μέλη του πληρώματος παραμένουν έως και αυτή την ώρα πάνω στο τουριστικό σκάφος.

Η απάντηση της εταιρείας

«Σε συνέχεια των χθεσινών δημοσιευμάτων σας σχετικά με τη φωτιά σε τουριστικό σκάφος μεταξύ Παξών και Κέρκυρας, ως πλοιοκτήτρια εταιρεία του ανωτέρω σκάφους
σας ενημερώνουμε ότι το ΕΓ ΤΡ σκάφος το οποίο αναφέρεται στα δημοσιεύματά σας, παρουσίασε απλή μηχανική βλάβη και όχι φωτιά όπως αναφέρεται.
Πραγματοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες που πηγάζουν από την κείμενη νομοθεσία και ήδη το πλοίο θεωρείται αξιόπλοο, γεγονός που αποδεικνύει και το πραγματικά μικρό μέγεθος ακόμη και αυτής της απλής βλάβης», αναφέρει η εταιρεία στην απάντησή της.

 

Σημειώνεται ότι οι πληροφορίες για το δημοσίευμα προέρχονται από επίσημη ενημέρωση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος:

«Ενημερώθηκαν απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Κέρκυρας και Παξών, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος, με δεκαπέντε (15) επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή 3,15ν.μ. νότια ν. Κέρκυρας.
Άμεσα, στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα (01) Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους και διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει κατάσβεση της πυρκαγιάς με ιδία μέσα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Στη συνέχεια, δώδεκα (12) εκ των επιβαινόντων μετεπιβιβάστηκαν στο έτερο Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφος και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Κέρκυρας, ενώ οι υπόλοιποι τρεις (03) επιβαίνοντες παρέμειναν επί του σκάφους και με ιδία μέσα κατέπλευσαν ασφαλώς στον λιμένα Λευκίμμης, συνοδεία περιπολικού σκάφους.
Από το Λιμενικό Σταθμό Λευκίμμης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Ε/Γ – Τ/Ρ σκάφους μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ