Folli Follie: Στις 10 Ιανουαρίου ξεκινά η δίκη για τους 13 κατηγορούμενους

Στις 10 Ιανουαρίου προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη για τους « μαϊμού» ισολογισμούς της Folli Follie, τη χειραγώγηση της μετοχής της εταιρείας και την εξαπάτηση των επενδυτών.
Της Άννας Κανδύλη

Συνολικά 13 κατηγορούμενοι θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων. Μεταξύ αυτών ο ιδρυτής της Follie  Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο γιος του Τζώρτζης και η σύζυγος του Καίτη.

Κατά περίπτωση κατηγορούνται για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης ( συγκρότηση, διεύθυνση, ένταξη),της πλαστογραφίας ( και της ηθικής αυτουργίας), από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με συνολικό όφελος και αντίστοιχη ζημία άνω των 120.000 ευρώ, της απάτης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση τελεσθείσας ( και της συνέργειας), κατά φυσικών  και νομικών προσώπων, ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, με προξενειθείσα ζημία άνω των 120.000 ευρώ ,της χειραγώγησης της αγοράς από κοινού, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση ( και της συνέργειας), της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση.

Ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος θα δικαστεί και για το  κακούργημα της  κατάχρησης προνομιακής πληροφορίας κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η συνολική ζημία από τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στα 413.078.346,17 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ