Φίλος οικογένειας Τεντόγλου στο enikos.gr: Οι πανηγυρισμοί στα Γρεβενά για τον Μίλτο

Η επιτυχία του Μίλτου Τεντόγλου, ο οποίος έφτασε στο υψηλότερο σκαλί του πλανήτη, συγκίνησε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα την πατρίδα του, τα Γρεβενά. Οι κάτοικοι, την στιγμή που αγωνιζόταν ο σπουδαίος Έλληνας αθλητής, παρακολουθούσαν σε καφετέριες και στα σπίτια τους για να υποστηρίξουν έναν δικό τους άνθρωπο. Όταν έκανε το τελευταίο του άλμα άρχισαν όλοι να πανηγυρίζουν για το «δικό τους παιδί», το καμάρι του τόπου τους, όπως τον αποκαλούν.

Μίλτος Τεντόγλου: Συγκίνηση στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στον παγκόσμιο πρωταθλητή – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ

Του Μίλτου Σακελλάρη

Ο Γιώργος Βλαχόπουλος, φίλος της οικογένειας του Μίλτου Τεντόγλου και δημοσιογράφος στα Γρεβενά, μίλησε στο enikos.gr και περιέγραψε πώς έζησε η πόλη την παγκόσμια επιτυχία.

Τεντόγλου: Η αποθέωση από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου – «Ποίηση στην κίνηση»

«Είναι συγκινητικό σίγουρα. Προκάλεσε ρίγη στα Γρεβενά. Βλέπαμε τις τηλεοράσεις. Μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο παρακολουθούσαμε. Μας έχει συνηθίσει στην επιτυχία. Τα κατέκτησε όλα και πρέπει να τα κρατήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως ανέφερε, τα μικρά παιδιά στην πόλη έχουν αρχίσει να κάνουν άλματα για να δουν ποσό μακριά μπορούν να πηδήξουν, καθώς ο Έλληνας αθλητής είναι πλέον το πρότυπό τους. «Νομίζω ότι όλα τα παιδιά ήρθαν στο σκάμα να κάνουν άλματα και να δουν πού μπορούν να φτάσουν», τόνισε ο κ. Βλαχόπουλος.

Αποθέωση για Τεντόγλου και Πομάσκι με μπύρα και «όλε όλε» – BINTEO

Ο ίδιος θυμάται τον Έλληνα αθλητή στα πρώτα του βήματα: «Τον ξέρω από μικρό παιδί. Ξέρω τους γονείς του. Τον παρακολουθώ από τα πρώτα βήματα. Από τότε που μπήκε πιτσιρίκι στο γήπεδο. Του φώναξε ο μετέπειτα προπονητής τους τον είδε πως έκανε παρκούρ και νόμιζε ότι ήθελε να τον μαλώσει. Τον έβαλε να πηδήξει μήκος. Και από εκεί ξεκίνησε όλη η ιστορία. Ανέβηκε και έκανε μεγάλα άλματα. Μετά πήγε στην Αθήνα και τον πήρε ο Πομάνσκι. Είναι ένα απλό παιδί. Αυτό που βλέπετε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ