Φίλης στον Realfm 97,8: Υπεροχή της Ελλάδας στον αέρα με τα Rafale – Τι είπε για την Τουρκία

Ο Κωσταντίνος Φίλης, Διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 στην έλευση των Rafale και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.
“Οι κινήσεις στα εξοπλιστικά έχουν διπλό στόχο από τη μία να καλύψουν τα κενά των τελευταίων 15 ετών και από την άλλη εξοπλιζόμαστε γιατί έχουμε μια Τουρκία που είναι παγίως αναθεωρητικά αλλά τα τελευταία χρόνια είναι και επιθετική και έχει θέσει στο τραπέζι μια σειρά απαράδεκτων αιτημάτων” ανέφερε.
“Τα Rafale και οι Belharra, είναι αλήθεια ότι όταν φτάσουμε στα 24, γιατί σήμερα παραλάβαμε 6, πράγματι στον αέρα δεδομένου ότι η Τουρκία έχει αποκλειστεί και από το πρόγραμμα των F-35 και εμείς εκσυγχρονίζουμε και τα F-16, θα έχουμε μια υπεροχή. Η εκτίμηση ειδικότερων στο θέμα από ότι εγώ, είναι ότι σε βάθος 10ετίας η Ελλάδα θα έχει υπεροχή στον αέρα. Ως προς την θάλασσα τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά” είπε χαρακτηριστικά.
“Μέχρι τώρα σε αυτόν τον τομέα εμείς έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα, το οποίο θα εξισορροπηθεί από τη στιγμή που η Τουρκία θα παραλάβει τα γερμανικά υποβρύχια” συμπλήρωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ